Spring til indhold

De 15 bedste spændingsromaner og hvor du finder dem

Hvis du er på udkig efter anbefalinger til din næste spændingsroman, er artiklen her, lige hvad du søger. 

I denne kommer vi nemlig med 15 stærke bud på de bedste spændingsromaner i lydbogsformat. Udvælgelsen er blandt andet foretaget med afsæt i, hvilke spændingsromaner der har været bestsellere over de sidste par år, samt hvilke spændingsromaner der har høstet mest ros fra kritikerne. 

Vores anbefalinger tager derfor både højde for lydbøgernes popularitet og kvalitet. Derudover har vores egen vurdering af lydbøgerne naturligvis også haft en del at sige i udvælgelsen.

Blandt vores udvalgte spændingsromaner finder du både tidløse klassikere samt nyere bud på fremtidige evergreens, og så har vi også prioriteret at give plads til de bedste spændingsromaner på markedet skrevet af danske forfattere.

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

1. De hængte hunde (Oxen-serien)

Tilgængelig hos: Mofibo

Som første lydbog på listen lægger vi ud med et pletskud af en spændingsroman, der både har høstet stor ros blandt læsere, lyttere og ikke mindst også anmeldere. De hængte hunde er første lydbog i Jens Henrik Jensens serie om krigsveteranen Niels Oxen, der tæller i alt fem bind.

Kort om handlingen

Niels Oxen er en PTSD-ramt krigsveteran, der på trods af sin status som Danmarks højest dekorerede soldat lever en tilværelse som flaskesamler og skralder. Oxen vil bare have fred, og i håbet om at lægge sine dæmoner bag sig rejser han til Nordjylland for at leve et simpelt og uforstyrret liv i Rold Skov.

I stedet for at finde ro bliver Oxen nu pludselig mistænkt for drab, og sammen med en kvinde fra PET vikles han ind i efterforskningen af flere underlige drabssager med én ting til fælles: hængte hunde.

Foruden mordsager og personlige problemer dykker De hængte hunde ned i et plot om samfundets usynlige magtelite, politikernes tilværelse som marionetdukker, og samfundets katastrofale svigt over for sine sårede soldater.

→ Oplæser: Vibeke Hastrup 
Længde: 11T 49M

Modtog pris i 2013

Vi er vilde med Oxen-serien, men det er vi nu langt fra de eneste, der er. De hængte hunde modtog Læsernes bogpris i 2013 og har bl.a. også modtaget stor ros fra flere af landets største aviser. 

Hos Mofibo har over 4.300 brugere anmeldt bogen med en samlet score på 4,3. For at det ikke skal være løgn, så har de øvrige lydbøger i serien faktisk flere anmeldelser og endnu højere karakterer.

2. Den første

Tilgængelig hos: Mofibo

“Læs 15 sider, og du vil blive fortryllet; læs 30, og bogen vil fængsle dig, og du vil læse til langt ud på natten. Romanen har en livagtighed, som kun episke værker skabt af fantasi og forestillingsevne kan opnå.”

Sådan skriver Stephen King om Den første, og dermed kan du altså glæde dig til en seriøs spændingsroman. Her hos Lydbølgen er vi i øvrigt meget enige i Stephen Kings vurdering, og vi kan desuden også varmt anbefale de to efterfølgere, De tolv (2) og Spejlbyen (3). 

Kort om handlingen

Efter det viser sig, at bid fra sydamerikanske flagermus kan kurere kræftpatienter, vælger den amerikanske regering at indlede et hemmeligt eksperiment på dødsdømte fanger. Målet er at nå til bunds i virussets helende kræfter, men frem for at forvandle verden til et bedre sted, får forsøgene katastrofale følger for hele den civiliserede verden.

To personer lykkes med at finde et midlertidigt tilflugtssted under civilisationens fald: FBI-agenten Brad Wolgast og den forældreløse, seks-årige pige, Amy Harper Bellafonte, der var forsøgsperson under virus-eksperimentet.

→ Oplæser: Annette Grunnet 
Længde: 36T 53M

Gennembruddet lader vente på sig

Til dags dato er lydbogen ikke for alvor slået igennem hos de danske lydbogsmedier. På Mofibo har lidt over 400 anmeldelser sikret bogen en samlet vurdering på 4,1, mens den hos Saxo blot har 57 anmeldelser men til gengæld en samlet score på 4,5. 

Ikke desto mindre er vi hos Lydbølgen svært begejstrede for Justin Cronins spændingsroman, og til anmeldernes forsvar tager det også godt 37 timer at høre den til ende. 

Til information har Twentieth Century Fox købt filmrettighederne til serien, så hvem ved, om der er en filmatisering i vente.

3. Da Vinci mysteriet

Tilgængelig hos: Mofibo

Da Vinci mysteriet er andet bind i Dan Browns verdenskendte serie af spændingsromaner om den amerikanske symbolforsker, Robert Langdon. Bogen er en sand morderne klassiker inden for spændingsromaner, og har du endnu ikke læst eller hørt den, så kan du godt glæde dig.

Kort om handlingen

Louvres museumsdirektør findes myrdet, hvor der ved siden af ham på gulvet er skrevet en mystisk kodebesked. Robert Langdon bliver tilkaldt for at afkode sagen, og til hjælp får han følgeskab af en fransk kryptograf ved navn Sophie Neveu.

Langdon og Neveu finder frem til, at mordet på museumsdirektøren blot er første led i en længere række af kodebeskeder, der refererer til Leonardo Da Vincis forskellige værker. Alting hænger sammen, og pludselig befinder de to sig i en hæsblæsende jagt på en ældgammel sandhed.

→ Oplæser: Peter Bøttger
Længde: 19T 37M

En vaskeægte bestseller

Da Vinci mysteriet hører til blandt de allerbedste spændingsromaner. Med over 80 millioner solgte eksemplarer er det en af de mest populære bøger nogensinde, men det betyder dog ikke, at bogen udelukkende har fået ros.

Trods den enorme succes har Dan Browns bestseller mødt en del kritik –  både på baggrund af dens fremstilling af den katolske kirke, og derudover er bogen også blevet kritiseret for dens mangel på historisk og videnskabelig nøjagtighed.

Ikke desto mindre er Da Vinci mysteriet stadig en knaldgod spændingsroman, og hvem har da også bestemt, at fiktion nødvendigvis skal stemme 100 % overens med virkeligheden? Hos Lydbølgen har vi de varmeste anbefalinger for hele Robert Langdon-serien, der derudover består af bøgerne Engle og dæmoner (1), Det forsvundne tegn (3), Inferno (4) og Oprindelse (5).

Blandt lytterne på diverse lydbogsapps er der også bred enighed om, at bogen lever op til dens store popularitet. Af Mofibos brugere gives Da Vinci mysteriet 4,6 stjerner på baggrund af over 700 anmeldelser, mens den scorer 4,5 hos både Saxo og Bog & idé.

4. Kongekabale

Tilgængelig hos: Mofibo

Kongekabale er første bind i Niels Krause-Kjærs serie af politiske spændingsromaner om journalisten Ulrik Torp, som derudover består af bøgerne Mørkeland (2), Fandens forår (3) og Nedsmeltning (4).

Kort om handlingen

Formanden for Det Demokratiske Parti kommer alvorligt til skade i et trafikuheld, og derfor skal der findes en ny leder. Men både gruppeformanden for partiet og deres politiske ordfører har ambitioner om den ledige post, og dette bliver starten på et ubarmhjertigt magtspil, hvor alle kneb gælder.

Som leder af Dagbladets politiske redaktion forsøger Ulrik Torp at nå til bunds i de mange udlæg. Hvad er sandhed, og hvad er bedrag? I det politiske spil må man enten spise eller blive spist, og både politikere og journalister på Christiansborg følger først og fremmest deres egne agendaer.

→ Oplæser: Søren Pilmark  
Længde: 6T 26M

En forfatter, der kender den verden, han beskriver

Niels Krause-Kjær er uddannet journalist, lektor i politisk journalistik på Danmarks Journalisthøjskole og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Derudover er det også værd at bemærke, at han har en fortid som pressechef for den konservative folketingsgruppe, og at han har været vært på flere DR-programmer, ligesom han også har også været flittigt brugt som politisk kommentator og ekspert.

Niels Krause-Kjær er med andre ord en mand med fingeren på pulsen i dansk journalistik og politik. Han har selv udtalt, at Kongekabale er ren fiktion, men med hans indgående viden om dansk politik kan vi hos Lydbølgen ikke lade være at tænke på, om Ulrik Torp-serien i virkeligheden er langt mere realistisk, end man kan få Krause-Kjær til at indrømme.

På Mofibo har over 1.000 brugere givet bogen en samlet score på 3,8. Både 2’eren og 3’eren i serien, Mørkeland og Fandens forår, er i øvrigt anmeldt af over 2.000 af Mofibos brugere med en score på henholdsvis 4 og 4,1.

5. Aldrig

Tilgængelig hos: Saxo

Aldrig er en enkeltstående spændingsroman af Ken Follett, forfatteren bag en lang række bestsellere, heriblandt Kingsbridge-serien og Century-trilogien. Men udover at skrive storslåede, historiske romaner så er den prisvindende romanforfatter altså også mere end habil til at skrive spændingsromaner – for at sige det mildt.

Kort om handlingen

To efterretningsagenter er på sporet af en stor terroristgruppe i Saharaørkenen. En ung enke rejser illegalt til Europa. I Kina er kommunistpartiet og Nordkorea efterhånden ført på katastrofekurs, alt imens USA’s første kvindelige præsident må håndtere terrorangreb, ulovlig våbenhandel og smædekampagner i ét væk.

Som mennesker har vi alle hver vores problematikker at tage hånd om, men da en uforudset handling skaber en skæbnesvanger kædereaktion, bliver verdens stormagter fanget i et spil, hvor de skal forsøge at stoppe det uundgåelige.

→ Oplæser: Michael Brostrup 

Ken Follett er en mester til at smede delhistorier sammen

Aldrig er i bund og grund en historie om sommerfugleeffekten, hvor et bask med vingerne på den ene side af jorden kan føre til en orkan på den anden. Ken Follett er en sand mester i at smede flere delhistorier og deres forskellige perspektiver sammen til en tætknyttet helhed, hvilket både danner en ubrydelig rød tråd og samtidig gør det rigtig svært at lægge hans bøger fra sig.

Blandt danske lyttere har Aldrig opnået stor popularitet på trods af sin korte levetid. I skrivende stund har bogen sammenlagt over 4.500 på Mofibo og Saxo, hvor den gennemsnitlige vurdering ligger på henholdsvis 4,1 og 4,5.

6. Sekten på Tågeøen

Tilgængelig hos: Nextory

Sekten på Tågeøen er første bind i Via Terra-serien af svenske Mariette Lindstein, der desuden består af bøgerne Sekten der genopstod (2) og Sektens børn (3). Det særligt interessante ved Via Terra-serien er, at historien bygger på forfatterens egen flugt fra Scientology.

Kort om handlingen

En new age-bevægelse slået sig ned på herregården Via Terra, der ligger på en tåget og blæstpræget ø ude i den svenske Skærgård. Med den karismatiske leder Frans Oswald i spidsen spreder bevægelsen budskabet om, at verden har mistet balancen, og at menneskeheden er ved at bukke under for stress og giftstoffer.

Sofia Bauman er en ung kvinde, der netop er færdig på universitetet, og som fascineres af bevægelsens idealer. Hun tager imod Frans Oswalds tilbud om at arbejde for bevægelsen, og samtidig slår hun sig også ned på Via Terra sammen med bevægelsens tilhængere. 

I starten nyder Sofia godt af at koble af fra samfundets stress og genfinder også sit forhold til naturen. Men langsomt begynder en snigende fornemmelse at liste sig ind på hende, og pludselig er det ikke bare lige sådan at komme væk fra øen igen.

→ Oplæser: Pernille Lyneborg  
Længde: 14T 15M

Et biografisk lag

Som 20-årig blev bogens forfatter, Mariette Lindstein, draget ind i Scientology, hvor hun blandt andet arbejdede på sektens hovedkvarter uden for Los Angeles, indtil hun i 2004 lykkedes med at slippe væk.

Sekten på Tågeøen har opnået stor popularitet på danske lydbogsapps. I skrivende stund har bogen modtaget over 4.700 anmeldelser på tværs af Mofibo, Saxo, Bookbeat og Nextory, og hos alle tjenesterne har bogen en score på 4 eller derover.

7. Dyndkongens datter

Tilgængelig hos: Mofibo

Dyndkongens datter er en mørk og spændende psykologisk thriller af Karen Dionne, der handler om et intenst familiedrama og et særdeles betændt far-datter-forhold.

Kort om handlingen

Helena Pelletier er født og opvokset i et afsides bjælkehus i Michigans ødemark, hvor hun levede et yderst isoleret liv med sin mor og far. Frem for at gå i skole og lege med venner lærte hun blandt andet at fiske og jage, og Helena havde sådan set et fint forhold til begge sine forældre. 

Som 12-årig finder hun dog ud af en hemmelighed, der ryster hele hendes tilværelse – nemlig at hendes mor blev kidnappet som 14-årig…af Helenas far; efter Helena og resten af verden fandt ud af det, blev faren sat bag tremmer på livstid. 

I dag er Helena gift og mor til to børn, men hun har aldrig nævnt et ord om sin sande fortid hverken for sin mand eller børnene.

En dag lykkes det en fange at flygte fra fængslet – Dyndkongen, som pressen i sin tid døbte ham. Helena ved udmærket, hvem det er, og hvor han må være på vej hen, og hvis nogen kan spore Dyndkongen, så er det hans datter.

→ Oplæser: Vibeke Hastrup 
Længde: 9T 46M

Meget velskrevet

Dyndkongens datter er en fængslende spændingsroman, der i bund og grund er et psykologisk portræt af et særdeles forskruet far-datter-forhold. 

Hos Lydbølgen er vi særligt imponerede af Karen Dionnes skriveevner og sans for både intensitet og dybde.

En række prominente forfattere som Karin Slaughter og Lee Child har da heller ikke været sparsomme med deres ros til Karen Dionnes spændingsroman. 

I skrivende stund er den danske version af lydbogen hovedsageligt hørt på Mofibo, hvor over 2.700 brugere har anmeldt bogen til en samlet vurdering på 4,1.

8. Det falske vidne

Tilgængelig hos: Mofibo

Det falske vidne er en spændingsroman af Karin Slaughter, forfatteren bag de populære Will Trent- og Grant County-krimiserier. Foruden at begå sig i krimiens univers er Karin Slaughter også ferm til at skrive enkeltstående spændingsromaner, og i den forbindelse er Det falske vidne favoritten her hos Lydbølgen.

Kort om handlingen

Leigh Colliers barndom var præget af svigt, vold og hemmeligheder, og derfor har hun altid drømt om at skabe sig et helt almindeligt liv. I dag nyder hun en velstående tilværelse som forsvarsadvokat, har en dejlig teenage-datter, og på trods af sin nylige skilsmisse kunne hun næppe have ønsket sig mere.

En dag lander der en sag på Leigh Colliers skrivebord. Sagen er en højtprofileret en af slagsen, og ender hun med at vinde den, kan det have stor betydning for resten af hendes karriere. Men det viser sig, at der er en særlig grund til, at den voldtægtsanklagede har valgt hendes som forsvarsadvokat.

Leigh Collier kender den anklagede, og han kender hende. Han ved, hvad der skete i hendes barndom – hvad hun så ivrigt har forsøgt at flygte fra. I et hæsblæsende forsøg på at få den anklagede frikendt og dermed bekæmpe fortidens spøgelser er hun nødt til at bede sin søster om hjælp, til trods for at de ikke længere snakker sammen.

→ Oplæser: Vibeke Hastrup 
Længde: 18T 56M

Skarpe personskildringer

Karin Slaughter er en mester til at flette psykologiske udfordringer ind i sine højintense krimigåder. Det falske vidne er ikke nødvendigvis den mest action-prægede thriller, men er du til komplicerede personskildringer og brillant skriveteknik, så vil denne bog næppe skuffe.

Som mange andre af hendes bøger er Det falske vidne elsket af både læsere, anmeldere og andre forfattere. I skrivende stund har over 2.400 brugere på Mofibo sikret lydbogen en gennemsnitlig score på 4,2, mens 250 af Saxos brugere vurderer bogen til 4,5.

9. Billy Summers

Tilgængelig hos: Saxo

Billy Summers er en nyere krimi-inspireret spændingsroman af Stephen King. Siden 1970’erne har Stephen King udbygget sin samling af prisvindende romaner med titler som Cujo, It, Den grønne mil og mange flere, der alle er eksempler på Kings umiskendelige fortælleevner.

Kort om handlingen

Billy Summers er en dekoreret krigsveteran, der til trods for at være trådt ud af hæren stadig er en af verdens bedste snigskytter. I dag arbejder Billy Summers som lejemorder, men dog med hjertet på rette sted. Han skyder nemlig kun onde mennesker, hvilket gør det lettere for ham at sove om natten.

Billy Summers bliver hyret til ubemærket at likvidere en mand i en lille provinsby, og planen er, at dette skal være hans sidste mission som lejemorder. Hans arbejde involverer meget ventetid, hvilket han typisk bruger på at reflektere over sin egen livshistorie, deriblandt en voldelig ungdom og sin tid som udsendt i Irak-krigen.

Billy når nærmest at glemme, hvorfor han egentlig kom til den lille flække til at starte med. Men så en aften bliver en lemlæstet ung pige læsset af en varevogn, og pludselig er det slut med den rolige forstadsidyl.

→ Oplæser: Peter Bøttger 

Vi elsker Stephen King

Hos Lydbølgen er vi generelt set vilde med Stephen Kings imponerende evne til at fortælle på en spændende måde, hvor man som læser ikke kan undgå at blive opslugt og suget ind i historien.

Selvom det er lidt af et selskab at blive sat i forbindelse med, så mener vi faktisk, at Billy Summers har potentiale til en dag at blive nævnt i samme sætning som Stephen Kings andre mesterværker.

Billy Summers blev udgivet i 2021 har på nuværende tidspunkt ikke for alvor slået bredt igennem på diverse lydbogstjenester, hvilket er en skam.

I skrivende stund har bogen blot 162 anmeldelser på Saxo og 658 på Mofibo; til gengæld har den høstet følgende flotte karakterer: 4,5 og 4,3.

10. Trofæ (Lene Jensen & Michael Sander-serien)

Tilgængelig hos: Mofibo

Trofæ er første bind af fem i Steffen Jacobsens serie af politiske spændingsromaner om privatdetektiven Michael Sander og politikommissær Lene Jensen. De øvrige bind i serien består af bøgerne Gengældelsen (2), Et bjerg af løgne (3), Enhjørningen (4) og Ghostwriter (5).

Kort om handlingen

Elizabeth Caspersens far stod bag det verdensomspændende industriimperie Sonartek, men er netop afgået ved døden. Som hovedarving finder Elizabeth en DVD i sin fars pengeskab med filmoptagelser af en gruppe jægere, deriblandt hendes far, i færd med en decideret menneskejagt.

Elizabeth Caspersen ønsker at nå til bunds i mysteriet, både for sin families og sin fars eftermæles skyld, og derfor hyrer hun privatdetektiven Michael Sander til at undersøge sagen.

I jagten på sandheden hvirvles Michael Sander ind i en grotesk verden af menneskesafarier orkestreret af jægere, krigsveteraner og rigmænd. Samtidig efterforsker politikommissær Lene Jensen en sag om en ung ekssoldat, der angiveligt har hængt sig kort efter sit bryllup.

→ Oplæser: Jesper Bøllehuus
Længde: 13T 25M

En af Danmarks bedste spændingsforfattere

På trods af at Trofæ og de øvrige bind i serien har store ligheder med krimiuniverset, har Steffen Jacobsens sans for at indblande politiske konspirationer i sine mystiske fortællinger gjort ham til en af Danmarks bedste spændingsforfattere. 

Blandt Mofibos brugere vurderes Trofæ i skrivende stund til en score på 4,3 på baggrund af over 2.800 anmeldelser. På Saxo har lydbogen knap 250 anmeldelser og præsteret en samlet vurdering på 4,5.

11. Afsporet

Tilgængelig hos: BookBeat

Afsporet er første bind i Michael Katz Krefelds serie om den tidligere kriminalbetjent og nu privatopdager, Thomas Ravnholdt, bedre kendt som Ravn. Serien består af hele seks bind, herunder Savnet (2), Sekten (3), Dybet (4), Pagten (5) og Imperiet (6).

Kort om handlingen

Masja er en ung kvinde, der i en længere periode har arbejdet som luksusluder for rige mænd. Men hun er godt træt af det, og derfor har hun planlagt at lægge sit liv om og starte på et nyt kapitel. Men hendes kæreste er i dyb gæld, og pludselig viser det sig, at hun ikke længere er herre over sin egen skæbne.

Kriminalbetjent Thomas Ravnholdt er netop sendt på sygeorlov, fordi hans kæreste blev myrdet under et hjemmerøveri. Mens Ravn er godt i gang med at drukne sine sorger, beder en nær ven og bartender om hans hjælp til at finde en ung kvinde, der i nu to år har været sporløst forsvundet.

Ravns ledetråde fører ham til Stockholm, hvor en sadistisk morder, der udstiller sine ofre som kunstværker på byens forskellige skrotpladser, har hærget de stockholmske gader i årevis.

→ Oplæser: Thomas Gulstad 
Længde: 10T 53M

En af Danmarks bedste og mest populære forfattere

Michael Katz Krefeldt har modtaget stor hæder, både for Ravn-serien og også hans Cecilie Mars-serie, der begge har cementeret hans plads blandt Danmarks bedste spændingsforfattere.

På tværs af danske lydbogsmedier har Ravn-serien opnået stor popularitet. Hos Mofibo, Saxo, BookBeat og Bog & idé er Afsporet blevet anmeldt af over 10.000 brugere, og på alle tjenesterne vurderes den til mellem 4 og 5 stjerner.

12. Sommermørke

Tilgængelig hos: Mofibo

Sommermørke er en spændingsroman – af den svenske debutant Stina Jackson – som i 2018 blev kåret til årets svenske krimi. Siden da har hun skrevet romanen Ødemark, der også har fået en ganske positiv modtagelse blandt læsere og anmeldere.

Kort om handlingen

For tre år siden forsvandt en teenagepige ved navn Lina i en lille by i de norrlandske skove. Man ved, at hun stod og ventede på bussen, før hun forsvandt, men trods en større eftersøgning nåede man aldrig frem til mere end det.

Linas far er en gymnasielærer ved navn Lelle, og lige siden Linas forsvinden har han kørt rundt under månens skær nat efter nat i søgen efter sin sporløst forsvundne datter.

En dag flytter teenagepigen Meja og hendes mor til den lille isolerede by. Moren er lettere alkoholiseret og har i det hele taget en flyvsk og fraværende natur. Meja forelsker sig i en af de lokale drenge, og da hendes mor alligevel ikke føler noget ansvar for hende, vælger hun at flytte hjem til sin nye kærestes familie.

Pludselig forsvinder endnu en pige… 

For at overbevise politiet om sagens alvor tager Lelle nu desperate metoder i brug, men med det resultat at en uhyggelig sandhed kommer frem i lyset.

→ Oplæser: Jon Lange 
Længde: 8T 27M

Flotte bedømmelser

Sommermørke viser Stina Jackson imponerende talent for psykologiske personskildringer – særligt af den desperate far Lelle og den måde hans tab opsluger hele hans tilværelse.

I skrivende stund har Sommermørke modtaget over 3.000 anmeldelser på Mofibo med en respektabel samlet score på 4 ud af 5 stjerner.

13. Brændende piger

Tilgængelig hos: Saxo

Brændende piger er en intens og uhyggelig spændingsroman af C. J. Tudor, en ny og spændende thriller-forfatter, der fik sit internationale gennembrud i 2018 med bogen Kridtmanden, og som blandt andet også er kvinden bag krimi-hittet De andre.

Kort om handlingen

Jack Brooks er alenemor og ny præst i den lille by Chapel Croft, hvor hun og hendes fjortenårige datter Flo netop er flyttet til for at starte på en frisk. Men Chapel Croft er et sært sted med en mørk fortid.

For 500 år siden var den lille by hjemsted for afbrændingen af otte protestantiske martyrer, for 30 år siden forsvandt to teenagerpiger sporløst og blev aldrig fundet siden, og for to måneder siden begik byens præst selvmord.

Der går ikke lang tid, før der begynder at ske mystiske ting i præsteboligen. Jack og Flo når knap nok at flytte ind, før de begge vikles ind i den lille bys dystre fortid. Alle i Chapel Croft lader til at have noget at skjule, og forsøger du først at grave sandheden frem, kan det blive værst for dig selv.

→ Oplæser: Maria Garde 

Intens og velskrevet

Er du til spænding og uhygge i bedste Stephen King-stil, så kan du godt glæde dig til at læse Tudor. Brændende piger er både intens og velskrevet, og her hos Lydbølgen fandt vi den særligt svær at lægge fra sig, da den ganske enkelt er pakket med myrekryb og er en bog, der tillader virkelig få pusterum.

Da der er tale om en ung lydbog, er det i skrivende stund sparsomt med anmeldelser af den. 

Hos Mofibo har lidt over 600 brugere givet Brændende piger 4,1, og hos Saxo scorer bogen 4 på baggrund af 160 anmeldelser.

14. Jeg lader dig gå

Tilgængelig hos: Mofibo

Jeg lader dig gå er en spændingsroman skrevet af Clare Mackintosh, der tidligere har arbejdet som indsatsleder for kriminalpolitiet. 

Bogen er hendes debutroman, men der er til gengæld tale om en yderst velskreven en af slagsen, som har vundet priser i både England og Frankrig.

Kort om handlingen

Jenna Gray har været involveret i en tragisk ulykke, og desperat for at slippe væk fra sine grusomme minder flytter hun til en afsidesliggende landsby på den walisiske kyst ved navn Penfach. Men det er forbandet svært at skabe et nyt liv for sig selv, når man hjemsøges af fortiden.

Samtidig forsøger kriminalkommissær Ray Stevens og kollegaen Kate at opklare en sag om en flugtbilist. Sagen lukkes grundet manglende ledetråde, men et år senere får politiet endelig et gennembrud i sagen.

→ Oplæser: Karin Rørbech 
Længde: 12T 43M

En forfatter, der kender den verden, hun beskriver

Da vi læste Jeg lader dig gå, kunne vi tydeligt mærke, at forfatteren ved, hvad hun snakker om. Historien fremstår utrolig autentisk med nærværende beskrivelse, der til tider kan have en direkte ubehagelig virkning på læseren, men samtidig er bogen så spændende og medrivende, at man tvinger sig selv til at fortsætte.

Hos Lydbølgen er vi ikke overraskede over bogens hurtigt voksende popularitet, da der ganske enkelt er tale om en glimrende thriller med masser af dybde og uforudsigelighed.

Til trods for bogens internationale succes har den i skrivende stund meget få anmeldelser på andre danske lydbogsmedier end Mofibo. Her er Jeg lader dig gå til gengæld anmeldt af hele 3.040 brugere med en samlet vurdering på hele 4,3. 

15. Bag lukkede døre

Tilgængelig hos: Mofibo

Bag lukkede døre er en spændingsroman B. A. Paris, og selvom der er tale om en debutroman, så er denne bog et vaskeægte pletskud i psykologisk thriller-genren. Bag lukkede døre var bestseller hos både New York Times og Sunday Times og har solgt millioner af eksemplarer verden over.

Kort om handlingen

Jack og Grace er et nygift ægtepar, der har det hele. De ser begge to godt ud, har masser af penge, og så er de mildest talt uadskillelige. Jack er en smule dominerende og kræver muligvis lidt meget af Grace, men er det ikke ofte sådan?

Med tiden begynder Graces veninder at undre sig over, hvad der egentlig foregår. Hun har intet arbejde, men alligevel tager hun aldrig telefonen og har sjældent tid til at mødes, og hvorfor er så mange af husets vinduer udstyret med metalskodder?

Bag lukkede døre er en både spændende og uhyggelig skildring af et parforhold, der på trods af at virke som et glansbillede udadtil dækker over en dyster sandhed om en kvinde, der langsom, men velvilligt har ladet sig manipulere og affundet sig med en svært begrænset tilværelse.

→ Oplæser: Martin Johs. Møller 
Længde: 7T 59M

Interessant opbygning

Bogen har en interessant tidsmæssig opbygning af kapitler, der enten befinder sig i fortiden eller nutiden, som langsomt smelter sammen. Alt i alt er det en virkelig tankevækkende thriller, der er svær at lægge fra sig, selv når man er færdig med den.

På tværs af danske lydbogsmedier har Bag lukkede døre modtaget rigtig pæne anmeldelser. Bogen har dog klart flest anmeldelser hos Mofibo, hvor den i skrivende stund vurderes til 4,1 på baggrund af over 1.300 anmeldelser.

Lyt GRATIS til lydbøger!

Lige nu kan nye brugere få gratis prøveperiode på op til 45 dage.

Lige nu:

45 dage gratis

Lige nu:

45 dage gratis

Lige nu:

30 dage gratis

Nextory logo

Lige nu:

45 dage gratis

BookBeat logo

Lige nu:

45 dage gratis

Mofibo logo

Lige nu:

30 dage gratis

Lyt GRATIS til lydbøger!

Lige nu kan nye brugere få gratis prøveperiode på op til 45 dage.