Spring til indhold

De 15 bedste lydbogskrimier
og hvor du finder dem

Hvis du er på udkig efter anbefalinger til din næste lydbogskrimi, er artiklen her, lige hvad du søger. 

I denne kommer vi nemlig med 15 stærke bud på de bedste krimi-lydbøger. Udvælgelsen er blandt andet foretaget med afsæt i, hvilke krimier der har været bestsellere over de sidste par år, samt hvilke krimier der har høstet mest ros fra kritikerne. 

Vores anbefalinger tager derfor både højde for lydbøgernes popularitet og kvalitet. Derudover har vores egen vurdering af lydbøgerne naturligvis også haft lidt at sige i udvælgelsen.

Blandt vores udvalgte krimi-lydbøger har vi valgt, at der ikke måtte være gengangere blandt forfatterne. Vi har alle hver vores favoritter, og derfor har vi prioriteret at give plads til så mange af de bedste krimiforfattere som muligt – både etablerede navne og fremadstormende stjernefrø.

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

1. Box

Tilgængelig hos: Mofibo

→ Oplæser: Stine Stengade
Længde: 17T 41M

Hvad får man, hvis man sætter en krimidronning sammen med en vaskeægte mentalist? Svaret er Box, som er første bind i en ny krimiserie af Camilla Läckberg og Henrik Fexeus.

En kvinde findes i en kasse gennemboret af sværd. Men er det et brutalt mord eller et fejlslået tryllenummer? For at nå til bunds i sagen beder efterforskeren Mina Dabiri en kendt mentalist ved navn Vincent Walder om hjælp. 

Med Fexeus’ ekspertise i adfærdspsykologi og Läckbergs sans for gru og spænding kan læseren forvente sig tankevækkende, psykologisk indsigt og masser af intens uforudsigelighed, og her hos Lydbølgen er vi da også svært begejstrede for det umage makkerpars psykologiske krimi.

I 2021 blev Box kåret som Mofibos mest populære krimi, og året efter formåede den at forblive i top 10. I skrivende stund har lydbogen scoret 4,28 stjerner ud af 5 på baggrund af over 12.000 anmeldelser på Mofibo, og næste bind i serien, Kult, ser umiddelbart ud til at fortsætte succesen.

2. Natrium Chlorid

Tilgængelig hos: Mofibo

→ Oplæser: Githa Lehrmann
Længde: 13T 23M

Natrium Chlorid er niende bind i Jussi Adler-Olsens krimiserie om Afdeling Q, der sammen med sine mange filmatiseringer har etableret sig som en sand moderne klassiker i den danske krimigenre.

Denne gang skal Afdeling Q forsøge at finde hoved og hale i en sag, der involverer adskillige profilerede dødsfald, og som altid får Carl Mørck og hans kollegaer færten af en grusom sandhed forbundet med sagen.

Bogens handling foregår i 2020, og derfor må Afdeling Q ikke blot arbejde i kapløb med tiden, men også i genstridig kamp med besværlige corona-restriktioner, som er til stor frustration for Afdeling Q og deres efterforskning.

I 2022 blev Natrium Chlorid kåret som Mofibos mest populære krimi. I skrivende stund har lydbogen scoret 4,29 stjerner på baggrund af over 16.000 anmeldelser på Mofibo, og hos både Saxo samt Bog & idé har bogen fået lige så positive modtagelser.

3. Blodmånen

Tilgængelig hos: BookBeat

→ Oplæser: Bent Otto Hansen
Længde: 15T 21M

Blodmånen er trettende bind i Jo Nesbøs prisbelønnede og verdenskendte krimiserie om den karismatiske og komplekse detektiv Harry Hole.

Harry Hole er kommet i unode hos den norske drabsafdeling, og selvom der grundet en sag om to forsvundne kvinder bliver brug for landets førende ekspert i seriemord, er det udelukket at tilkalde ham. Alligevel ender Harry Hole med at blive involveret i sagen, da en mistænkt i selvsamme sag tilbyder at betale en million dollars for Harrys hjælp til at få sit navn renset.

Her hos Lydbølgen er vi af den opfattelse, at Harry Hole-serien hører til blandt det absolut ypperste inden for krimigenren, og derfor kan vi varmt anbefale at læse hele serien fra en ende af, før du kaster dig over Blodmånen.

Blodmånen blev udgivet i 2022, og siden bogen udkom som lydbog, har den oplevet massiv popularitet og stor hæder på tværs af de største lydbogsapps, heriblandt en plads på Mofibos bestseller-liste fra februar 2023.

4. Slangereden

Tilgængelig hos: Mofibo

→ Oplæser: Githa Lehrmann
Længde: 9T 46M

Slangereden er tredje bind i Martha Munk-serien af Pernille Plaetner og Marianne Rohweder, der i øvrigt består af Hundeungerne (1) og Dårekisten (2).

Martha Munk bliver trukket ind i en sag om en række af drab i den lokale magtelite. Sjældent er hun bleg for at gå imod konventionelle metoder, og i Slangereden må hun endnu engang ty til kreative løsninger og endda gå bag om ryggen på sin chef for at afsløre sandheden.

Her hos Lydbølgen er vi imponerede af forfatterduoens veludviklede karakterer og deres komplicerede relationer. Samtidig formår de at lave en yderst realistisk skildring af politiarbejdet og de følelsesmæssige belastninger, det medfører, og tilsammen skaber det en uhyggelig medrivende og velkonstrueret krimi med mennesket i fokus.

Siden udgivelsen af første bind har Martha Munk-serien modtaget varme anmeldelser, og Slangereden var da også på Mofibos bestseller-liste fra februar 2023. 

I skrivende stund har lydbogen scoret 4,36 stjerner på baggrund af 2.332 anmeldelser af Mofibos lyttere.

5. Elins død

Tilgængelig hos: BookBeat

→ Oplæser: Githa Lehrmann
Længde: 9T 18M

Elins død er 12. bind i Sara Blædels bestsellerserie om kriminalassistenten Louise Rick og kriminalreporteren Camilla Lind, der er udgivet i intet mindre end 38 lande.

I Elins død findes en ældre mand druknet i vandkanten på Aarø ved Haderslev, men det lokale politi finder hurtigt ud af, at ulykkens særlige omstændigheder kræver assistance fra Louise Rick og rejseenheden P13. Alt imens er Camilla Lind lige flyttet fra sin mand, da politiet pludselig ringer på døren og meddeler, at hendes mor er død.

Sara Blædel er en af Danmark allerbedste krimiforfattere, og her hos Lydbølgen forstår vi 100 procent Louise Rick-seriens store popularitet både herhjemme og i udlandet. Blædels Krimiserie er nemlig en spændende blanding af hæsblæsende mordgåder og komplicerede udfordringer i privatlivet.

Elins død blev nr. 3 på Mofibos liste over de mest populære krimier i 2022. 

I skrivende stund har den scoret 4,24 stjerner med afsæt i over 7.000 anmeldelser på Mofibo, og lydbogslytterne hos Bookbeat, Saxo og Bog & idé er lige så positive.

6. Kvæler

Tilgængelig hos: Bog&Idé

→ Oplæser: Dan Schlosser
Længde: 9T 18M

Kvæler er tredje bind i Janni Pedersen og Kim Fabers succesfulde krimiserie om de tidligere politikolleger, Juncker og Kristiansen, der foruden består af bøgerne Vinterland (1), Satans sommer (2) og Skyggeriet (4).

Juncker er midt i en skilsmisse og netop flyttet i egen lejlighed, da en ung kvinde findes kvalt og skændet i et buskads på Amager Fælled. Der er hverken spor eller DNA, men drabet minder Juncker om en lignende sag for ti år siden, hvor man aldrig fandt gerningsmanden. Samtidig efterforsker Kristiansen et knivdrab på en ung nynazist og slås desuden med psykiske følger af en voldtægt for fire år siden.

Med baggrunde som henholdsvis kriminal- og retsreporter samt dybdeborende journalist leverer forfatterkombinationen af Kim Faber og Janni Pedersen en intens og højrealistisk skildring af kriminalverdens sande ansigt. Her hos Lydbølgen kan vi varmt anbefaler hele krimiserien, men nu hvor vi skal begrænse os til ét bind, så må det være Kvæler

I 2021 blev Kvæler kåret som årets tredje mest populære krimi hos Mofibo, og med en vurdering i skrivende stund på 4,52 stjerner med afsæt i over 16.000 anmeldelser er den yderst svær at komme udenom. Ser man på andre lydbogsmedier, så er deres lyttere helt enige i den høje vurdering.

7. Kastanjemanden

Tilgængelig hos: Mofibo

→ Oplæser: Martin Greis-Rosenthal
Længde: 13T 57M

I 2019 modtog Søren Sveistrups Kastanjemanden Debutantprisen af Det Danske Kriminalakademi, og siden har bogen nydt stor anerkendelse og er i øvrigt blevet filmatiseret af Netflix.

Kastanjemanden handler om den unge efterforsker, Naia Thulin, og hendes udbrændte efterforskningspartner, Mark Hess. En ung kvinde er blevet myrdet på en legeplads og efterladt med den ene hånd skåret af og en kastanjemand hængende over sig. Snart findes endnu en kvinde myrdet, og tilsammen peger sporene mod en allerede opklaret sag om en ministers forsvundne datter, som nu giver flere spørgsmål end svar.

Hos Lydbølgen var vi ikke synderligt overraskede over, at bogen endte med at danne forlæg for en serieproduktion. I Sveistrup har vi nemlig at gøre med manuskriptforfatteren bag hitserier som Nikolaj & Julie og Forbrydelsen.

I 2021 blev Kastanjemanden kåret som Mofibos femte mest populære krimi. I skrivende stund har over 11.000 af deres brugere givet en samlet vurdering på 4,57 stjerner, og hos både Saxo og Bog & idé har brugerne også kastet en masse ros efter lydbogen.

8. Gøgeungen

Tilgængelig hos: Saxo

→ Oplæser: Githa Lehrmann
Længde: 11T 34M

Gøgeungen er 11. bind i Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie. Vi erkender, at Läckbergs Box i forvejen har fundet vej til vores liste, men da denne er et samarbejde mellem hende og Henrik Fexeus’, valgte vi også at give lidt plads til Gøgeungen.

Fjällbacka-serien er kronjuvelen i den svenske krimidronnings bibliografi, hvor vi følger forfatteren Erica Falck og hendes mand, kriminalbetjent Patrik Hedström. Serien handler både om opklaringen af de forfærdeligste forbrydelser og byder samtidig på en interessant og opslugende skildring af Erikas personlige udvikling.

I Gøgeungen findes en kendt fotograf brutalt myrdet, og mens Hedströms og kollegaernes efterforskning ikke kaster resultater af sig, dykker Erika ned i et mord i 80’ernes Stockholm. Det viser sig, at fortiden er i stand til at kaste lange skygger.

Gøgeungen er udgivet i 2023, og trods Läckbergs popularitet er der knap så mange anmeldelser af denne lydbog som af de øvrige i serien. 

Hos Mofibo har over 3.000 anmeldelser sikret værket en vurdering på 4,48 stjerner i skrivende stund, og på Bookbeat, Bog & idé og Saxo tyder anmeldelserne også på, at Gøgeungen holder Fjällbacka-seriens høje niveau.

9. Mord på kostskolen

Tilgængelig hos: Bog&Idé

→ Oplæser: Tammi Øst
Længde: 12T 7M

Mord på kostskolen er skrevet af Lucinda Riley, der blandt andet er kendt for sin internationale bestseller-serie De syv søstre, som har solgt over 30 millioner bøger. Men hvor De syv søstre befinder sig i den historiske skønlitterære genre, så har vi med Mord på kostskolen derimod at gøre med en helt igennem klassisk kriminalroman.

I Mord på kostskolen findes en elev død på kostskolen Skt. Stephens, der ligger langt ude på landet i Norfolk. Skolens forstanderinde fremstiller hændelsen som intet andet end en uheldig ulykke, men da det lokale politi ikke er klar til at udelukke mord, sættes efterforskeren Jazmine Hunter og kollegaen Alistair Miles på sagen.

På trods af at Lucinda Riley mest er kendt for sin historiske skønlitteratur, så er vi hos Lydbølgen ret så begejstrede for hendes bud på en højdramatisk og fængslende krimi.

Mord på kostskolen var Mofibos femte mest populære lydbogskrimi i 2022, og i skrivende stund ligger den med en samlet vurdering på 4,28 stjerner ud af over 7.000 anmeldelser. Derudover ligger bogen også på Bog & idés top 10 for mest populære og bedste krimier i 2023.

10. Netspinderen

Tilgængelig hos: Mofibo

→ Oplæser: Thomas Mørk
Længde: 15T 35M

Netspinderen er niende bind i Lars Keplers bestseller-krimiserie om kriminalkommissæren Joona Linna. Serien er oversat til mere end 30 sprog, og alt i alt har bøgerne solgt over 14 millioner eksemplarer.

I Netspinderen bliver Joona Linnas chef, Margot Silverman, meldt forsvundet. Den dybt chokerede og følelsesmæssigt påvirkede Joona Linna sættes på sagen og påbegynder en febrilsk eftersøgning af sin overordnede. Der går dog ikke lang tid, før der dukker en puppelignende sæk op på en nedlagt kirkegård, som indeholder Margot Silvermans syreopløste lig, og få dage efter findes endnu en puppe med et syreopløst lig.

Lars Kepler er et pseudonym, der i lang tid dækkede over forfatterparret Alexander og Alexandra Ahndoril, men som til sidst blev afsløret af en svensk tabloidavis. Hver bog i serien handler om nye forbrydelser og kan teknisk set læses i vilkårlig rækkefølge. Her hos Lydbølgen anbefaler vi dog at starte fra en ende af, da det giver den bedste helhedsoplevelse.

Netspinderen har generelt fået rigtig positive modtagelser på tværs af de forskellige lydbogsmedier. 

Bogen ligger på Bog & idés top 10 for de bedste og mest populære krimier i 2023, og i skrivende stund vurderer Mofibo den til 4,38 stjerner på baggrund af over 3.800 anmeldelser.

11. Det brændende blad

Tilgængelig hos: Bog&Idé

→ Oplæser: Iben Hjejle
Længde: 9T 13M

Katrine Engberg er forfatteren bag den populære krimiserie om politimakkerparret Kørner og Werner, der i skrivende stund tæller fem bind. Det brændende blad er første bind i hendes nye krimiserie om den unge privatdetektiv Liv Jensen. 

Efter at have sagt sit tidligere arbejde op som efterforsker ved Nordjyllands politi opretter Liv Jensen et privat detektivbureau på Vesterbro. Liv tilbydes en henlagt sag om en kulturjournalist, der blev dræbt for tre år siden, men hvor man aldrig fandt gerningsmanden. I sin efterforskning drages hun mod den jyske vestkyst, hvor hun i jagten på sandheden tvinges til at rive op i sin dystre fortid.

I 2016 debuterede Katrine Engberg med Krokodillevogteren, der blev startskuddet til den yderst populære Kørner & Werner-krimiserie, som i dag har solgt over en million bøger i mere end 30 lande. 

Her hos Lydbølgen har vi masser af roser til overs for Engbergs første krimiserie, og derfor havde vi naturligvis også høje forventninger til Det brændende blad. Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at den nye serie lover rigtig, rigtig godt.

Lydbogen blev placeret som nr. 10 på Mofibos liste over deres mest populære krimier i 2022, og derudover er den også at finde på Bog & idés top 10 for deres bedste og mest populære krimier i 2023.

12. Forræderens børn

Tilgængelig hos: Nextory

→ Oplæser: Henrik Kofoed
Længde: 11T 9M

Forræderens børn er andet bind i Leif Davidsens krimiserie om søskendeparret Laila og Tor og deres indblanding i den russiske efterretningstjenestes gerninger.

I Forræderens børn bliver en russisk mand i Ringkøbing dræbt ved brug af en særlig gift, som den russiske efterretningstjeneste er berygtede for at bruge. Drabet får store konsekvenser for Tor og Laila, der må kaste sig ud på en livsfarlig færd igennem Europa i jagten på sandheden.

Krimiserien byder både på intens spænding og giver samtidig et fantastisk indblik i og forståelse for det betændte forhold mellem Rusland og Europa. Har du allerede læst første bind, Djævelen i hullet, eller er du interesseret i at læse en yderst veludført krydsning, der på én og samme tid både er en historisk spændingsroman og en klassisk krimi, så kan vi hos Lydbølgen varmt anbefale Forræderens børn.

Leif Davidsen har skrevet flere bestsellere og er blevet oversat til 15 forskellige sprog. Han har blandt andet vundet Læsernes Bogpris, Boghandlernes Gyldne Laurbær og Glasnøglen, og anmeldelserne af Forræderens børn har da heller ikke manglet rosende ord. På tværs af diverse lydbogsmedier har bogen i skrivende stund scoret mindst 4 ud af 5 stjerner.

13. Forsoneren

Tilgængelig hos: Saxo

→ Oplæser: Githa Lehrmann
Længde: 11T 13M

Forsoneren er tredje bind i Viveca Stens Mordene i Åre-krimiserie, som derudover består af Offermageren (1) og Skyggedalen (2). Bøgerne omhandler et stort skiområde i Sverige, hvor opdagelsen af flere og flere lig åbner op for en række fængslende mordgåder.

I Forsoneren skal politikommissær Daniel Lindskog og kollegaen Hanna Ahlander opklare en sag om en myrdet forretningskvinde, der findes dræbt i sin hotelsuite. Samtidig er Daniel i al hemmelighed begyndt at gå til psykolog, mens Hannah ligeledes har svært ved at holde sammen på sit følelsesliv.

Svenske Viveca Sten er forfatteren bag den populære Sandhamn-serie om kriminalinspektøren Thomas Andreasson og juristen Nora Linde. Efter 10 fantastiske bind i Sandhamn-serien har Viveca Sten siden 2021 været aktuel med sin nye Mordene i Åre-serie, og her hos Lydbølgen må vi bare erkende, at vi endnu engang er blevet opslugt i Viveca Stens gruopvækkende mysterier, livlige karakterer og smukt beskrevne omgivelser.

Ligesom de første bind i serien får Forsoneren også rigtig fine anmeldelser på tværs af de forskellige lydbogsmedier. I skrivende stund vurderes lydbogen til 4,31 stjerner på baggrund af over 1.200 anmeldelser på Mofibo, mens over 200 af Saxos brugere har givet den 4,5 ud af 5 stjerner. 

I øvrigt er både bind 1 og 2 i Mordene i Åre-serien at finde på Bog & idés top 10 over krimier i 2023.

14. Mordene på Helholm

Tilgængelig hos: Mofibo

→ Oplæser: Dan Schlosser
Længde: 7T 45M

Mordene på Helholm er første bind i Inger Wolfs nye krimiserie om journalisten Agnes Vrangler, der er besat af true crime og henlagte sager om uopklarede mord.

Agnes er vokset op i et isoleret øsamfund på Helholm midt i Kattegat, men i dag arbejder hun som journalist for en radiostation på fastlandet og fører sin egen blog om uopklarede drabssager. For 15 år siden rejste hun fra Helholm og har ikke set sig tilbage siden, men da hendes far ligger for døden, beslutter hun at tage hjem i julen. Kort efter Agnes’ ankomst på øen finder to drenge et menneskehoved i en mose, og pludselig står hun i sin egen personlige true crime-fortælling.

I 2006 slog Inger Wolf igennem som krimiforfatter, hvor hun modtog Det Danske Kriminalakademis diplom for bedste debut med bogen Sort sensommer, der er første bind af syv i Daniel Trokic-serien. Her hos Lydbølgen er vi vilde med Inger Wolfs bestialske spændingsbomber og hendes kendetegnende brug af plot-twists, der vender alting på hovedet om og om igen.

Mordene på Helholm er udgivet i januar 2023, men trods sin spæde alder har starten på Inger Wolfs nye krimiserie allerede opnået en vis popularitet. 

Bogen var på Mofibos bestseller-liste for februar 2023, og i skrivende stund har den scoret 4,32 stjerner på baggrund af over 2.000 anmeldelser. 

15. Dukkesamleren

Tilgængelig hos: Mofibo

→ Oplæser: Julie Riis
Længde: 7T 59M

Dukkesamleren er en debutkrimi skrevet af Tine Gudrun. Tidligere har hun arbejdet som selvstændig i kulturbranchen, siddet ved diverse kulturbestyrelser og været en aktiv debattør i lokalmiljøet. Men med en debutkrimi af sådan en kaliber håber vi nu her hos Lydbølgen, at Tine Gudrun er trådt ind på krimiscenen for at blive.

I Dukkesamleren møder vi efterforskeren Lasse Busk og politiassistenten Silke Løve fra Københavns politi. En mandlig pædagog er fundet brutalt myrdet og maltrakteret med flere manglende legemsdele på et psykiatrisk center i Dragør. Snart viser det sig, at der er en seriemorder på fri fod, som lader til at gå efter plejepersonalet i den sociale sektor.

Her hos Lydbølgen finder vi Tine Gudruns debutkrimi særligt lovende for hendes videre forfatterskab. Bogen besidder de helt klassiske krimi-elementer med grusom spænding og opslugende karakterer, der både må tage kampen op med en svært udmattende jobbeskrivelse og en tung, personlig bagage. Samtidig har Dukkesamleren også et interessant, politisk perspektiv med fokus på psykiatrien og dens prioritering i samfundet.

I skrivende stund har Dukkesamleren modtaget lidt over 600 anmeldelser og præsteret en samlet vurdering på 3,66 stjerner på Mofibo. 

Bogen har ikke modtaget lige så mange anmeldelser på andre lydbogsmedier, men generelt set får den en ganske fin vurdering og var også tidligere på Bog & idés top 10 for mest populære krimier i 2023.

Lyt GRATIS til lydbøger!

Lige nu kan nye brugere få gratis prøveperiode på op til 45 dage.

Lige nu:

45 dage gratis

Lige nu:

45 dage gratis

Lige nu:

30 dage gratis

Nextory logo

Lige nu:

45 dage gratis

BookBeat logo

Lige nu:

45 dage gratis

Mofibo logo

Lige nu:

30 dage gratis

Lyt GRATIS til lydbøger!

Lige nu kan nye brugere få gratis prøveperiode på op til 45 dage.