Oversigt over de 6 bedste lydbogsapps
Med en lydbogsapp kan du have et helt bibliotek i din lomme og lytte til utallige timers interessant litteratur. Herunder følger en overskuelig oversigt over de – i vores øjne – 6 bedste lydbogsapps.
Vores testvinder
- Stort udvalg
- Eksklusivt indhold
- Rabat til studerende
Udvalg:
+ 600.000 bøger
Binding:
Ingen
Største udvalg
- Enormt udvalg af titler
- Skarp pris
- Brugervenlig og populær app
Udvalg:
+ 800.000 bøger
Binding:
Ingen
God til familier
- Lyd- og e-bøger
- Massevis af børnebøger
- Sjov data om dine læsevaner
Udvalg:
+ 300.000 bøger
Binding:
Ingen
- Medlemsfordele hos Bog&ide
- Lyt ubegrænset
- Godt ry på Trustpilot
Udvalg:
+ 29.000 bøger
Binding:
Ingen
- Førende indenfor danske podcasts
- Fornuftig pris
- Mange gode anmeldelser
Udvalg:
+ 1.000 bøger
Binding:
Ingen
- Brugervenlig app
- Flere gode medlemsfordele
- Rigtigt godt ry
Udvalg:
+ 60.000 bøger
Binding:
Ingen
Gratis lydbøger for en begrænset periode
Samtlige af ovenstående lydbogsapps byder på gratis prøveperioder, hvilket betyder, at du vil kunne lytte gratis til lydbøger hos de af ovenstående services, som du endnu ikke har været medlem hos.
Det er forskelligt fra lydbogsapp til lydbogsapp, hvor lang tid den gratis prøveperiode strækker sig. Hos langt de fleste er perioden dog omkring en måneds tid.
Højt niveau blandt danske lydbogsapps
Generelt set leverer danske lydbogsapps på et yderst højt niveau, hvad angår service, kvalitet og udvalg, hvilket også afspejles i de karakterer, vi har givet til de lydbogsapps, vi har testet.
Ingen af de apps, vi har bedømt, har nemlig scoret under 3 ud af 5 stjerner.
Netop derfor er vi da også rimelig sikre på, at du ender med at være ganske tilfreds med den lydbogsapp, som du vælger at give chancen – i hvert fald hvis du vælger en af ovenstående.
Hvordan fungerer en lydbogsapp?
De forskellige lydbogsapps har forskellige brugerflader, men typisk minder brugerfladerne ret meget om hinanden, da folkene bag de forskellige apps naturligvis holder øje med hinanden, hvilket betyder, at hvis der implementeres en virkelig fed funktion på en lydbogsapp, er det som regel et spørgsmål om tid, før denne også implementeres hos konkurrenterne.
Netop fordi folkene bag diverse lydbogsapps holder meget øje med hinanden, vil der typisk være en del ligheder mellem de forskellige brugerflader. Derfor vil du formentlig hurtigt lære at navigere rundt i en ny lydbogsapps brugerflade, sæt du allerede har erfaring med en af konkurrenterne.
En lydbogsapp fungerer typisk således, at når du har oprettet dig, vil du kunne søge specifikt efter den lydbog, du har i sinde at høre. Hvis du ikke på forhånd ved, hvilken bog du ønsker at høre, vil du kunne bladre igennem det samlede udvalg af bøger eller få vist bøger inden for specifikke kategorier.
Når du har fundet den bog, du ønsker at høre, klikker du ind på denne, hvorefter du vil kunne afspille den. Som regel går der ikke meget mere end et sekund, fra du har trykket afspil, til oplæsningen begynder.
Lydbøgerne streames som regel, hvorfor internetadgang plejer at være et must.
Der er dog enkelte lydbogsapps, der tillader, at du kan downloade de lydbøger, du ønsker at høre. Du skal naturligvis have internetforbindelse for at kunne downloade lydbøgerne, men når de engang er downloadet, vil du kunne lytte, mens du er offline.
Hvilken lydbogsapp er bedst?
Uha…
Det er et svært spørgsmål at svare på, fordi svaret ofte vil være betinget af præferencerne fra den spørgende part.
For nogle er en overskuelig brugerflade det vigtigste parameter, for andre er tungen på vægtskålen størrelsen på udvalget, mens det for atter andre er en skarp pris, der spiller den største rolle for, hvilken lydbogsapp de finder bedst.
Hvis man kigger på vores test, er det BookBeat, der klarer sig bedst. De parametre, vi har fokuseret på i vores bedømmelser af diverse apps, har været følgende:
- Udvalg
- Brugervenlighed
- Ry hos forbrugerne
- Variation i udvalg
- Pris.
Det er ikke utænkeligt, at du også vil pege på BookBeat som den bedste lydbogsapp på markedet, da denne app præsterer ret godt i forhold til stort set alle parametre, men givet er det ikke. Det kan nemlig ikke udelukkes, at din vægtning af centrale parametre for en god lydbogsapps adskiller sig markant fra vores.
Hvad er en lydbog?
En lydbog er en indtalt bog. Så simpelt kan det faktisk siges.
Selvom det – at lytte til lydbøger – er blevet voldsomt populært i løbet af de seneste år, er lydbogsprincippet som sådan ikke nyt.
Jeg husker da i hvert fald, at jeg som barn lyttede til oplæsninger via gamle kassettebånd.
Siden da er der dog sket rigtig meget med lydbøger, og fremkomsten af lydbogsapps har virkelig revolutioneret området. Med en lydbogsapp kan man nemlig som regel tilgå mere end 100.000 forskellige lydbøger via ganske få klik, og så mange lydbøger havde jeg ikke ligefrem i min lille kuffert med lydbogskassetter, da jeg var barn. Med andre ord er der altså sket en hulens masse med tilgængeligheden af lydbøger!
Findes der gode lydbøger til børn?
Ja, det gør der i den grad, og faktisk har langt de fleste lydbogsapps kreeret en specifik sektion til børn, hvor alle deres tilgængelige børnebøger er samlet.
Hvad er forskellen på en e-bog og en lydbog?
Mange oplever lidt forvirring med begreberne ‘e-bøger’ og ‘lydbøger’, hvilket formentlig skyldes, at begge former for bøger som regel er elektroniske. Selvom begge bogtyper typisk er elektroniske, er de dog ikke ligefrem ens.
En e-bog minder på mange måder om en god gammeldags fysisk bog. Forskellen er bare, at e-bogen er elektronisk, hvorfor en sådan vil kunne læses på enten en smartphone, tablet, computer eller kindle.
En lydbog er derimod – som navnet antyder – lydlig. Her er der nemlig tale om en indtaling af en bog, som man kan få oplæst.
Noget smart ved en lydbog er, at en sådan kan konsumeres på stort set alle tidspunkter i modsætning til en almindelig bog samt en e-bog.
Et eksempel på et tidspunkt, hvor en lydbog kan konsumeres, men hvor en almindelig ikke kan, er i løbet af en køretur, hvor man selv er bag rattet. Andre eksempler kunne være i løbet af en gåtur, cykeltur eller en tur på rulleskøjter.
Hvilken lydbogsapp byder på flest lydbøger?
Hvis vi udelukkende fokuserer på danske lydbogsapps, så er det i øjeblikket BookBeat, der har førertrøjen, når det kommer til størrelsen på udvalget. Lige i hælene på BookBeat er Mofibo, hvis udvalg også er kæmpestort.
Lydbogsapps til både Android- og Apple-enheder
Samtlige af de lydbogsapps, som optræder på vores oversigt over de bedste lydbogsapps, har udviklet apps til både Google Play Store og App Store.
Det betyder, at uanset om du ejer en iPhone eller en Android-telefon, vil du kunne finde en app for den pågældende lydbogsservice i den app-store, du benytter.
Kommer der nye lydbøger på diverse apps?
Jeps, det gør der!
På samtlige lydbogsapps, vi anbefaler, tilføjes der jævnligt nye bogtitler.
Selvfølgelig er nogle lydbogsservices bedre end andre til hyppigt at tilføje nyt indhold, men fælles for alle er, at der i tide og utide føjes spritnye titler til udvalget.
Kan jeg få flere gratis prøveperioder hos de forskellige lydbogsapps?
Her er svaret både ja og nej, for du vil kunne indløse en gratis prøveperiode hos enhver udbyder, du ikke før har været medlem hos.
Hvis du ønsker flere gratis prøveperioder hos den samme udbyder, begynder udfordringerne dog at melde sig, hvilket skyldes, at du – hver gang du opretter en konto – skal tilknytte et betalingskort til denne, og det vil kun være muligt at få en gratis prøveperiode pr. tilknyttet betalingskort.
Med andre ord betyder dette altså, at hvis du kun ejer et betalingskort, vil du kun kunne få en gratis prøveperiode pr. udbyder.
Spørgsmål om lydbøger eller lydbogsapps?
Hvis du har spørgsmål om lydbøger eller lydbogsapps, så tøv endelig ikke med at kontakte os på info@lydboelgen.dk, så ser vi, om vi ikke kan hjælpe dig.