Spring til indhold

Anmeldelse af
Bog & idés lydbogsapp

Bog&Ide screenshot

Vores vurdering:

0
3.3/5
Udvalg
2/5
Brugervenlighed
3/5
Ry hos forbrugerne
4.5/5
Variation i udvalg
3/5
Pris
4/5

Adgang til +29.000 titler

14 dages gratis prøveperiode

Ingen binding

Grundig anmeldelse af Bog & idés app

Med Bog & idés app får du adgang til Danmarks største boghandlerkæde på din telefon, og med deres streaming-abonnement får du adgang til mere end 29.000 forskellige e- og lydbøger.

Blandt de mange titler finder du både danske og engelske bøger inden for både skøn- og faglitteratur. Derudover byder udvalget også på en lang række børnebøger.

Mere end bare streaming af bøger

Foruden muligheden for at tegne et ubegrænset streaming-abonnement med fri adgang til over 29.000 lydbøger får du med en medlemsprofil i Bog & idés app en række yderligere fordele, der både gør sig gældende i appen, i Bog & idés webshop og i deres fysiske butikker.

Med Bog & idés app har du hele deres sortiment lige ved hånden, dvs. ikke blot bøger, e-bøger og lydbøger, men også brætspil, krea-ting, kontorartikler, legetøj og masser af andre kategorier – ligesom i butikkerne. 

Med en medlemsprofil på appen får du bl.a. også fri fragt til pakkeshop, 90 dages tilfredshedsgaranti på børne- og ungdomsbøger samt særlige klubtilbud kun for medlemmer.

Kort om Bog & idé

Bog & idé har i lang tid været landets største boghandlerkæde, og med mere end 100 butikker spredt udover hele landet skal du nærmest gå med bind for øjnene for ikke at spotte deres røde skilt i bylivet. Bog & idé kan altså roligt anses for at være et veletableret foretagende – i øvrigt også på Grønland og Færøerne

E- og lydbøger bliver mere og mere populært, og i de senere år har det medført, at en stigende del af bogmarkedet er blevet digitaliseret. 

I den forbindelse lancerede Bog & idé deres app i 2016 for også at tage del i den digitale boghandel og byde konkurrenter som Saxo, Mofibo og Podimo op til dans.

Bog & idé ønskede dog ikke blot at lave en lydbogsapp. Målet var at følge kundernes forskellige behov, og frem for f.eks. at begrænse sig til enten streaming eller boghandel var intentionen at samle det stærkeste tilbud med et bredt og vidtfavnende udvalg af både bøger, e-bøger og lydbøger samt alle de andre varer, man normalvis har besøgt en Bog & idé-butik for at finde.

Begyndelsen på Bog & idé skal findes helt tilbage i 1968, dengang under navnet Bogpa, hvor stifteren Flemming Kristiansen ansøgte om optagelse i en indkøbsforening. 

I første omgang blev ansøgningen mødt af et afslag med den begrundelse, at der ganske enkelt var for mange varer i butikken. På den måde var kundernes behov og adgangen til et bredt sortiment en centralt placeret del af kædens identitet helt fra begyndelsen, og lige siden har man holdt fast i denne vision.

I 1988 ser landets første Bog & idé-butik dagens lys. I 1998 valgte man at dele Bog & idé i to forskellige kæder: Bog & idé og Bøger & papir, indtil disse to kæder i 2017 atter blev genforenet og bidrog til, at det røde Bog & idé-skilt blev så godt som synonymt med dansk boghandel landet over.

Bliv medlem med ganske få klik

Er du interesseret i et streaming-abonnement på Bog & idés app med ubegrænset adgang til de mere end 29.000 forskellige lydbogstitler, du finder på denne platform? 

I så fald kan vi glædeligt informere dig om, at du ikke skal afsætte meget tid til oprettelsen, som er både nem og smertefri. 

Allerførst skal du oprette en gratis medlemsprofil hos Bog & idé. For at gøre dette skal Bog & idé først og fremmest kende din e-mailadresse samt for- og efternavn. 

Herefter skal du både godkende medlemsvilkår og persondatapolitik, hvilket du kan læse om ved at klikke på de understregede ord, og derudover er det også et krav, at du giver Bog & idé tilladelse til at sende dig målrettet markedsføring. 

Ønsker du ikke at modtage e-mails, sms’er og notifikationer, så viser vi dig i det følgende, hvordan du nemt trækker dit samtykke tilbage. 

Når du har udfyldt ovenstående informationer, føres du videre til “Min Side”, som er et overbliksbillede over din medlemsprofil. Her kan du blandt andet redigere dine profiloplysninger og se dine kvitteringer.

Hvis du ikke ønsker at modtage e-mails, sms’er og notifikationer fra Bog & idé, så skal du klikke på “Nyhedspræferencer” ude i menuen til venstre i billedet.

Her har du mulighed for at vælge, om du slet ikke ønsker at modtage nogen form for markedsføring fra Bog & idé, eller om du f.eks. har det fint med at modtage e-mails om nyheder, tilbud og konkurrencer, men gerne vil være fri for sms’er og push-notifikationer.

Som du kan se på billedet lidt længere oppe, kan du klikke på “Streaming” ud for høretelefonerne i menuen, og samtidig vil der også automatisk være en stor, blå boks midt på skærmen med linket “Gå til streaming”. 

Klik på en af de to muligheder, og så vil din skærm se således ud:

Her skal du trykke på den røde knap med teksten “Vælg”, hvorefter du bliver bedt om at indtaste dine kortoplysninger. Som billedet ovenfor viser, så er abonnementet med fri streaming inklusiv en gratis prøveperiode på 14 dage. 

I den forbindelse kan det måske virke lidt fjollet, at du skal indtaste dine kortoplysninger for at få adgang til en gratis prøveperiode, men det er der faktisk to gode grunde til. 

Den ene er, at Bog & idé på den måde kan undgå, at du udnytter deres velvilje og blot opretter endnu en ny profil, lige så snart dine 14 dages prøveperiode udløber. Derfor hænger systemet sådan sammen, at der kun kan oprettes en enkelt 14 dages prøveperiode pr. betalingskort, der tilknyttes en Bog & idé-profil.

Den anden grund er, at Bog & idé i sidste ende er en forretning. For deres vedkommende har de jo så mulighed for selv at tjene en lille smule på dem, for hvem Fri streaming-abonnementet ikke måtte være et hit, men som glemmer at afmelde sig inden prøveperiodens udløb.

Fordele

Tilbyder over 29.000 lydbogstitler 

14 dages gratis prøveperiode

Ingen binding

Gratis medlemsfordele til hele Bog & idés univers

Ulemper

Nogle af konkurrenterne byder på et endnu større udvalg

Ikke muligt at streame på flere enheder samtidig

Pris og abonnement

Hos Bog & idé har du kun mulighed for at tilmelde dig Fri streaming-abonnementet, og dette er i virkeligheden en af de få ulemper ved Bog & idés app. 

Med fri streaming kan du nemlig kun streame lydbøger på én enhed ad gangen, og selvom dette ikke behøver at være et problem, så kan du hos konkurrenter som eksempelvis Saxo få et abonnement, hvor to enheder kan streame lydbøger samtidig.

I den forbindelse skal det dog nævnes, at et abonnement med mulighed for flere samtidige lydbogsstreaminger naturligvis er en dyrere løsning end et standard-abonnement, da dette jo i bund og grund betyder, at to personer kan deles om ét abonnement. 

Har du ingen intentioner om at dele dit abonnement med nogen, så er der til gengæld andre fordele ved at vælge Bog & idé som din foretrukne lydbogs-app. 

Her skal du nemlig ikke betale ekstra for at få et abonnement med eksklusive fordele. I stedet får du dine fordele ved blot at have en medlemsprofil hos Bog & idé, og dette gør sig faktisk gældende, uanset om din profil indeholder et betalende streaming-abonnement eller ej.

Bog & idés gratis medlemsfordele inkluderer blandt andet fri fragt til pakkeshop, 90 dages tilfredshedsgaranti på børne- og ungdomsbøger samt særlige klubtilbud kun for medlemmer.

AbonnementPris pr. måned
Medlemsprofil hos Bog & idé

0 kroner

Fri streaming-abonnement89 kroner

Som tidligere nævnt indeholder Fri streaming-abonnementet en gratis prøveperiode på 14 dage med ubegrænset streaming på husets regning. I den forbindelse skal det understreges, at du ikke får adgang til prøveperioden gennem din gratis medlemsprofil hos Bog & idé. For at få din gratis prøveperiode skal du tilmelde dig Fri streaming og indtaste dine kortoplysninger.

Måtte du være utilfreds med dit Fri streaming-abonnement, eller har du af andre grunde ikke lyst til at fortsætte dit abonnement efter prøveperioden, så kan du naturligvis stoppe aftalen og undgå at betale, så længe du selvfølgelig gør det inden for prøveperiodens 14 dage.

Ikke den mest populære app

Uanset om du ejer en iPhone eller en Android-telefon, vil du kunne hente Bog & idés app i din appstore, men alt afhængig af om du benytter Google Play Store eller Apples App Store, så scorer Bog & idés app ikke helt identiske karakterer. 

En stor del af grunden til variationen skyldes sandsynligvis, at appen har relativt få anmeldelser, og at mængden af anmeldelser ikke helt er nok til at give et sandfærdigt billede af produktets kvalitet.

På nuværende tidspunkt har Bog & idés app scoret 3,0 ud af 5 stjerner hos Google Play Store, mens den gennemsnitlige karakter blandt App Stores brugere lyder på 3,7 ud af 5 stjerner.

Trustpilot emmer af tilfredse brugere

Der findes desværre ikke en Trustpilot-side udelukkende for Fri streaming-abonnementet. Derfor må vi nøjes med at berette om Trustpilot-siden for Bog & idé. 

Ulempen herved er, at mange af anmeldelserne omhandler enten Bog & idés fysiske butikker eller webshop og ikke deres streamingplatform. Men sådan må det nu engang være, nu hvor Bog & idé ikke har oprettet en selvstændig Trustpilot-side for deres streaming-service.

I skrivende stund har Bog & idé fået mere end 36.000 Trustpilot-anmeldelser og præsteret en samlet score på 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket Trustpilot betegner som ‘fremragende’

Opsummering

Bog & idés Fri streaming er som bemærket Bog & idés bud på en lydbogsservice, og langt hen ad vejen fortjener Bog & idé ros for produktet.

Blandt andet fortjener Bog & idé ros for at inkorporere en funktion til lydbogsstreaming i deres i forvejen omfangsrige app. Nogle har måske allerede Bog & idés app og overvejer at afprøve, om lydbogsstreaming er noget for dem, og i den forbindelse er det jo særligt smart, at man ikke behøver at blive bekendt med en ny app. 

En anden fordel ved Bog & idés app er dens konkurrencedygtige pris, der med dens inkluderede medlemsfordele gør den særligt attraktiv i forhold til andre apps til lydbogsstreaming.

Hvis servicen skal have lidt kritik, så bliver det i forhold til udvalget, som ikke matcher de største af konkurrenterne på et kvantitativt plan.

I skrivende stund får du som abonnent af Bog & idés Fri streaming adgang til mere end 29.000 forskellige lydbogstitler, mens du hos nogle af konkurrenterne får adgang til mere end 400.000 forskellige titler. 

Det kan dog sagtens være, at udvalget i Bog & idés Fri streaming rækker til dine behov, hvorfor vores anbefaling utvetydigt lyder: Giv hellere end gerne Fri streaming en chance – særligt fordi dine første 14 dage er gratis.

Bog&ide logo
3.3/5

3,3/5

Lige nu:

Gratis i 14 dage

Bog&ide logo

Lige nu:

Gratis i 14 dage