Spring til indhold

“Casper ringer til Frank”:

Trods vækstpunkter er Casper ringer til Frank et interessant indblik i arbejdsprocessen for og venskabet mellem komikerduoen Casper Christensen og Frank Hvam

3/5

3

/5 stjerner

Casper ringer til Frank - Sorthvid

Tilgængelig hos: Podimo

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

Casper ringer til Frank er en samtalepodcast mellem to af fyrtårnene inden for dansk komik – nemlig Casper Christensen og Frank Hvam. To personer, der kender hinanden indgående, og som har samarbejdet om projekter i comedy-verdenen i mere end 20 år.

Duoens CV tæller en række af de største danske comedy-succeser nogensinde, heriblandt Mandrilaftalen, Langt fra Las Vegas og Klovn.

Og netop Klovn spiller en central rolle for podcasten. I mange episoder præsenterer Casper og Frank nemlig Klovn-ideer for hinanden, og det er særligt i disse sekvenser, at podcasten kan noget særligt. 

Som Klovn-fan er det nemlig ekstremt spændende at få adgang til maskinrummet og sidde til bords med Casper og Frank, når de udveksler og jammer på plottråde og ideer, der måske med tiden kan blive til konkrete scener i Danmarks bedste komedieserie nogensinde.

Lyt hos Podimo – gratis i 30 dage

Casper ringer til Frank kan streames hos podcast-tjenesten Podimo, hvor du lige nu kan oprette dig og få gratis adgang i 30 dage. 

Tryk på knappen herunder for at benytte dig af tilbuddet.

Ærlige og uformelle samtaler

Hvis man skal blive begejstret for Casper ringer til Frank, er det nok nødvendigt at finde Casper Christensen og Frank Hvam interessante, spændende og sjove. Der er nemlig tale om en samtalepodcast, der primært er båret af de tos personligheder. Temaerne i podcasten er forskellige fra episode til episode, mens værterne er konstante.

Kan du ikke udstå Casper og Frank som personer, vil du derfor næppe bryde dig om podcasten.

Skærer man ind til benet, er podcasten ikke meget andet end ærlige og uformelle telefonsamtaler mellem to gode venner, der sommetider udveksler ideer, der måske kan blive til noget i arbejdsmæssig øjemed. 

Som beundrer af både Casper og Frank er podcasten et ganske interessant indblik i, hvordan de to herrer sandsynligvis agerer i uformelle og mere private og afslappede omgivelser. 

Som lytter sidder man nemlig med indtrykket af, at samtalerne mellem Casper og Frank er ret så autentiske afspejlinger af, hvordan disse havde været, sæt de ikke var blevet optaget. 

Med andre ord får man altså ikke indtryk af, at hverken Casper eller Frank giver den lidt ekstra for mikrofonernes skyld. Stemningen og tonen i podcasten emmer nemlig af, at de opfører sig præcis, som de ville have gjort, hvis de ikke havde været på medhør, og det virker til, at muligheden for at lokke et grin eller lidt anerkendende ros ud af den anden part er rigeligt med motivation for både Casper og Frank i forhold til at ytre sig morsomt.

Casper og Frank virker autentiske

Som bemærket får man som lytter en opfattelse af, at Casper og Frank i deres podcast opfører sig meget, som Casper og Frank ville opføre sig, sæt telefonsamtalerne ikke blev optaget. 

Ingen af dem spiller nogen roller; de spiller 100 % sig selv. Dog i den unikke Casper og Frank-konstellation, hvilket vil sige, at private Casper formentlig ville have opført sig anderledes, sæt det var hans kone, hans sad over, lige så vel som private Frank formentlig vil have været en anden udgave af sig selv, hvis han sad over for sine børn.

Er du woke, bliver du formentlig ret provokeret

Både Casper og Frank har krydset de 50 somre, og selvom de begge to på papiret er født en smule senere end boomer-generationen, er det mit indtryk, at de på en del områder i højere grad deler værdisæt og holdninger med boomerne end med eksempelvis generation Z. 

Særligt i forhold til en række identitetspolitiske emner har jeg i flere episoder hørt dem ytre ting, som med garanti vil kunne få medlemmer i SUF og RGU til at selvantænde. 

Personligt ødelægger det ikke rigtig min oplevelse, at Frank og Casper sommetider ytrer holdninger, som jeg ikke kan identificere mig med. 

Jeg kan sagtens stadigvæk finde dem interessante, sjove og skarpe dette til trods, men jeg har en forestilling om, at dette ikke gælder for alle, og at de mest woke typer vil forfalde til at lade sig provokere så meget af nogle af Caspers og Franks standpunkter, at frustration og irritation over disse vil overdøve og skygge for de sjove jokes og skæve observationer, som ethvert afsnit byder på.

Ekstremt interessant at høre dem ‘jamme’

Som antydet tidligere appellerer podcasten særligt til dem, der finder Casper og Frank interessante, og som er nysgerrige på, hvordan de to er i uformelle omgivelser. 

I mine øjne er podcastens helt store styrke dog det indblik, som den giver i Caspers og Franks arbejdsproces. 

Det er en fornøjelse at bevidne, hvor dygtige Casper og Frank er til at udfolde komikken i en observation, som den ene af partnerne har gjort sig. Flere gange har jeg været næsegrus af beundring over, hvor eminent hurtige og skarpe de er, når det kommer til at identificere det komiske potentiale i en betragtning eller en situation og i forlængelse heraf byde ind med forslag til, hvordan det kan bruges i Klovn-universet og eventuelt udvikle sig her. 

Når de virkelig ‘jammer’ og finder hinanden, åbenbarer podcasten på fornemmeste vis, hvorfor de to herrer har leveret så mange comedy-mæssige pletskud i løbet af de seneste 20-30 år. 

Timingen påvirkes desværre negativt af setuppet

Hvis du ikke har hørt podcasten endnu, er det ikke usandsynligt, at det er gået din næse forbi, at Frank Hvam for en periode er flyttet til New Zealand. 

Af den grund er podcasten – hvilket er noget, der også indikeres i podcastens titel – telefonsamtaler mellem Casper og Frank, og selvom vi allerede tilbage i 1969 var i stand til at sende en mand til månen, er vi tilsyneladende den dag i dag stadigvæk ikke i stand til at kreere en telefonforbindelse uden forsinkelse… 

Og det er en skam. Særligt for denne podcast.

Forsinkelsen hæmmer nemlig dels ofte samtalens flow, men hvad værre er, så saboterer forsinkelsen ofte den komiske timing, når Casper og Frank ping-ponger. 

Når Frank bor i New Zealand, og Casper stadigvæk bor i Danmark, kan det naturligvis ikke være anderledes, end det er. Desværre. Efter at have hørt adskillige afsnit efterlades jeg ofte med følelsen af, at hvis den mageløse dynamik, der kan være mellem Casper og Frank for alvor skal komme til udtryk, så er det altså nødvendigt, at de herrer kommer til at sidde ansigt-til-ansigt over for hinanden.

Kort fortalt

Som fan af Casper og Frank er Casper ringer til Frank i den grad værd at lytte til. Særligt når komikerduoen udveksler Klovn-ideer og udfolder disse i hinandens selskab, er podcasten som regel yderst interessant og lytteværdig.

Desværre vokser træerne ikke ind i himlen… 

Vi kommer nemlig ikke udenom, at den forsinkelse, der er på en telefonforbindelse, ofte bliver en stor hæmsko, når det kommer til en samtales flow, og denne podcast er desværre ingen undtagelse. Alt for ofte påvirkes samtalens flow nemlig negativt af forsinkelsen, og der bliver ikke sådan for alvor ping-ponget mellem de to herrer på det ekstraordinært høje niveau, vi ved, de kan. 

Casper ringer til Frank kan streames hos Podimo

Har du fået lyst til at lytte til Casper ringer til Frank, kan du streame samtlige afsnit hos Podimo. 

Lige nu tilbyder Podimo alle nye brugere en gratis prøveperiode på 30 dage, hvor du frit kan lytte så meget, du har lyst uden beregning.