Spring til indhold

“Go’ Tur Hjem”:

Det er både hyggeligt, sjovt og ekstremt underholdende, når komikere og andre mediepersonligheder fortæller om deres værste jobs i Go’ Tur Hjem, hvor den yderst behagelige og lattermilde komiker Oliver Stanescu, der besidder en herlig grad af autenticitet, demonstrerer både habile interview-egenskaber, og at han er grundsjov. 

4/5

4

/5 stjerner

Tilgængelig på alle podcast-tjenester, blandt andet Podimo

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

Konceptet for Go’ Tur Hjem lyder således: Komiker Oliver Stanescu inviterer forskellige gæster i studiet – ofte stand-up-komikere – til en snak om deres værste jobs nogensinde. 

Med tiden har podcasten dog løsrevet sig fra altid at skulle være sit koncept 100 % tro, hvorfor du vil støde på en række afsnit, hvor gæsterne ikke disker op med nogen arbejdsrelateret skrækhistorie(r). 

De episoder, hvor der afviges fra podcastens oprindelige koncept, kan dog stadigvæk sagtens være værd at lytte til, hvilket hænger sammen med, at Oliver Stanescu er aldeles herligt selskab og dygtig til finde fælles – ofte humoristisk – fodslag med sine mange forskellige gæster. 

På nuværende tidspunkt har jeg hørt omkring ti afsnit af podcasten, og jeg har endnu ikke oplevet, at Oliver Stanescu har haft besøg af en gæst, jeg fornemmede ikke hyggede sig i hans selskab, og den gode stemning, der tilsyneladende evigt og altid er mellem Oliver Stanescu og hans gæster, fungerer dejligt smittende på lytteren.  

Meget mere end sjove anekdoter om forfærdelige jobs

Hvis ens kendskab til comedy-verdenen – og hvad der hører med til at være komiker – er dybdegående, er ens indtryk og opfattelse, at de mest dedikerede komikere må være en anelse masochistiske. 

I hvert fald findes der nærmest ingen grænser, hvad komikere, der ønsker at opnå deres mål og drømme, udsætter sig selv for af pinligheder og ubehageligheder for at få lidt mere erfaring på en scene eller for at få en chance for at demonstrere deres komiske talent i et eller andet obskurt TV-program.

Dette kommer i den grad også til udtryk i Go’ Tur Hjem, hvor særligt de gæster, der har forbindelse til stand-up-verdenen, fortæller nogle helt tossede og absurde arbejdsrelaterede historier. Historier, der stensikkert allerede er blevet fortalt og refereret til jævnligt i baglokalerne på de danske comedy-klubber. 

Nu bliver mange af disse vanvidshistorier dog også fortalt til offentligheden, og det er noget, som Oliver Stanescu skal roses for, for det er en virkelig sjov og velfungerende idé, der danner grundlaget for podcasten.

Ikke samtlige spændende mediepersonligheder har dog en sjov, underfundig og/eller vanvittig arbejdsrelateret historie, og med tanke herop er det ganske fornuftigt, at Go’ Tur Hjem som helhed har udviklet sig til at blive mere end blot en podcast, hvor der udveksles skrækhistorier fra de værste jobs.

Med tiden har podcasten udviklet sig på en måde, så det der med at fortælle en skrækhistorie fra ens værste job er blevet et mindre segment samlet set. I stedet udgøres størstedelen af en episode i stedet typisk af en hyggelig samtale mellem Oliver Stanescu og den pågældende gæst i episoden. 

Samtalerne kredser typisk om, hvordan en gæst er kommet ind i den branche, som gæsten nu engang er del af, hvilke op- og nedture gæsten har haft, og hvad gæsten drømmer om. 

Oliver Stanescu er ikke uddannet journalist, hvorfor han næppe har haft snuden i ret mange bøger omkring interview-teknik. Dette er heldigvis heller ikke nødvendigt for at blive en habil interviewer, hvilket han gang på gang demonstrer. 

Med tiden er Oliver Stanescu nemlig blevet rigtig dygtig til at finde en balance mellem at joke og hygge med sine gæster samt at stille disse spændende spørgsmål. Når man stiller spørgsmål og får svar som interviewer, er det vigtigt, at man er nærværende og lytter, så man kan dykke ned i nogle af de spændende ting, som interview-personen siger, og det må Oliver Stanescu i allerhøjeste grad siges at være. Ligeledes virker han som en rigtig herlig fyr at være i selskab med, hvilket bevirker, at hans gæster som regel er dejligt afslappede og giver udtryk for, at de hygger sig. 

Lyt hos Podimo – gratis i 30 dage

Go’ Tur Hjem kan streames hos samtlige podcast-tjenester, heriblandt Podimo, hvor du lige nu kan oprette dig og få gratis adgang i 30 dage. 

Tryk på knappen herunder for at benytte dig af tilbuddet.

Brutalt underholdende at høre, hvad særligt stand-up-komikere udsætter sig selv for

Tidligere nævnte jeg, at en række stand-up-komikere må være en slags masochister, og jeg er sikker på, at du vil erklære dig enig i dette udsagn efter at have hørt et par afsnit af Go’ Tur Hjem.

Når det kommer til vilde arbejdsrelaterede historier, hvor virkeligheden overgår fantasien, er Go’ Tur Hjem nemlig et overflødighedshorn, og det skyldes i høj grad, at mange af gæsterne tilhører den danske stand-up-scene. Her udsætter man nemlig tilsyneladende sig selv for lidt af hvert.

Det vil være ærgerligt at afsløre for meget af historierne, da dette vil mindske chok-effekten, hvis og når du giver dig til at lytte til podcasten, men jeg kan dog godt afsløre, at en prominent komiker afsluttede et job med at få tæsk af et par FCK-fans, at en anden under et show blev truet med et jagtgevær, og at en tredje lirede en masse lummert materiale af over for en efterskole, der viste sig at have en ekstremt religiøs profil. 

En god historie er dog aldrig bedre end personen, der leverer denne, og her skader det virkelig ikke podcastens kvalitet, at mange af de vildeste historier leveres af komikere – altså folk, der som regel har ordet i deres magt, og som lever af at levere sjove monologer på en scene.

Ikke alle gæster og historier er super interessante

Med tiden har Go’ Tur Hjem opnået en relativt stor lytterskare, ligesom kendskabsgraden til Oliver Stanescu er blevet større i løbet af de seneste år, blandt andet ved at han har udgivet et hæderligt one-man-show samt vundet talentprisen ved Zulu Comedy Galla.

Blandt andet på grund af ovenstående kan Oliver Stanescu i dag – sådan virker det i hvert fald udefra set – lettere lokke interessante og veletablerede mediepersonligheder i studiet, end da han startede. 

Det betyder derfor, at der særligt i begyndelsen af podcastens levetid var en række gæster, som du formentlig på nuværende tidspunkt ikke kender til. Nogle af disse overrasker positivt med sprudlende interessante personligheder, sublim komisk timing og sjove, vanvittige arbejdsrelaterede historier, mens andre falder lidt igennem og tydeligvis mangler træning foran en mirkofon og/eller komisk talent. 

Kort fortalt

Ideen til Go’ Tur Hjem er hamrende god, og udførelsen lever heldigvis op til potentialet.

Dog hænder det, at nogle episoder afviger fra podcastens oprindelige koncept, men dette gør heldigvis ikke alverden, da Oliver Stanescu er et herligt bekendtskab både for lytterne og de gæster, han inviterer i studiet. 

Ligeledes demonstrerer Oliver Stanescu gang på gang, at han er en dygtig interviewer, der på en autentisk måde og med et naturligt nærvær får langt de fleste af sine gæster til at give et interessant indblik i deres indgang i den branche, de nu engang tilhører, deres op- og nedture samt deres drømme.

Sidst, men ikke mindst er det herligt, at Oliver Stanescu er så lattermild, som han nu engang er, og man sidder klart med en fornemmelse af, at både han og gæsten oprigtigt hygger sig, når de hyggesnakker med et par mikrofoner imellem sig, og den gode stemning, podcasten emmer af, fungerer dejligt smittende for lytteren. 

Go’ Tur Hjem kan streames hos Podimo

Har du fået lyst til at lytte til Go’ Tur Hjem, kan du streame samtlige afsnit hos enhver podcast-tjeneste, heriblandt også Podimo. 

Lige nu tilbyder Podimo alle nye brugere en gratis prøveperiode på 30 dage, hvor du frit kan lytte så meget, du har lyst uden beregning.