Spring til indhold

“DET SIDSTE MÅLTID”:

Livet, døden og tarteletter på menuen, det er blandt andet emnerne, der bliver vendt i podcasten DET SIDSTE MÅLTID. Her får man uden tvivl sat tankerne i gang om livets store spørgsmål, såsom hvad man vil huskes for, men også hvilket måltid der skal være ens sidste. Podcasten er tankevækkende, byder på godt selskab i form af Lærke Kløvedal og hendes gæster. Derudover er den inspirerende og ikke mindst, så vækker den appetitten.

5/5

5

/5 stjerner

Tilgængelig hos: Podimo

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

Det undrer mig ikke, at DET SIDSTE MÅLTID er Danmarks mest downloadede portrætprogram. For podcasten byder på en stor menu af portrætter, samtaler, anekdoter, ærlighed, grin og mad. Den er underholdende og hyggelig, lige så vel om der er anrettet alvor på tallerkenen. Med kniv og gaffel bliver store tanker om livet og måltider skåret ud i bidder.

I DET SIDSTE MÅLTID inviterer madanmelder Lærke Kløvedal adskillige kendte danskere ind til en snak om eksistens, livserfaring, mad, død og gravstene. Lærke udarbejder en række nekrologer, og dagens gæst skal vælge, hvilken nekrolog de vil huskes for.

Mens snakken går om nekrologer og eftermæle, vælger gæsten dagens menu samt drikkevarer, som måske skaber minder, smager af barndom eller det måltid, som gæsten forestiller sig, skal være det sidste, inden livets tallerken er tom. Maden bliver serveret af programmets faste kok, Jonas.

Lyt hos Podimo – gratis i 30 dage

DET SIDSTE MÅLTID kan bl.a. streames hos podcast-tjenesten Podimo, hvor du lige nu kan oprette dig og få gratis adgang i 30 dage. 

Tryk på knappen herunder for at benytte dig af tilbuddet.

En buffet af personlige fortællinger

DET SIDSTE MÅLTID giver os lyttere mulighed for at komme ind på livet af og få personlige fortællinger om kendte danskere, som blandt andre komiker og skuespiller Frederik Cilius, sangerinden Medina og hele Danmarks havemand, Søren Ryge. De har hver deres livshistorie, og hver har de personlige ønsker til dagens menu. Kulinarisk er der mange smagspræferencer blandt gæsterne. Der er ønsker om at få serveret alt lige fra kaviar og pighvar til kaffe og cola.

I og med en episode oftest består af en samtale med en enkelt gæst af gangen, som lytter kan du derfor vælge ud fra, hvilken gæst du har lyst til, at høre nærmere om. Så hvis du er sulten for sjov på DET SIDSTE MÅLTID, kan du godt nøjes med en episode. Nogle episoder består dog af flere kendtes fortællinger serveret på samme tallerken.

Tanker og tarteletter

I en episode er skuespiller og filminstruktør Christian Tafdrup gæst, og Lærke har inden hans ankomst sammensat en nekrologbuffet om hans person, som lyder: ”Fra En frygtelig kvinde til Danmarks mest ubehagelige film, skuespiller og filminstruktør Christian Tafdrup er død”, ”Det bliver værre indtil, nogen siger stop, skuespiller og filminstruktør Christian Tafdrup er død” eller: ”Han udpegede smertepunkterne og stak kniven ind, skuespiller og filminstruktør Christian Tafdrup er død.”

Christian Tafdrup vælger: ”Han udpegede smertepunkterne og stak kniven ind, skuespiller og filminstruktør Christian Tafdrup er død,” eftersom han mener, det er en nekrolog ,der ligger nærmest døden og hans kunstneriske virke. Her går snakken om nekrologen, mens de spiser, hvad Christian Tafdrups har ønsket, skal være hans sidste måltid. Det er eksempelvis to tarteletter til forret, skyllet ned med snaps. Han fortæller, hvorfor han netop vil have tarteletter, og grunden er, han vil være mæt, når han skal dø, men ligeledes fordi det skaber minder om barndommen. Det minder ham om en tid, der ikke er der mere. 

Selvom jeg ikke kender Christian Tafdrup for andet end som skuespiller og skaberen bag Danmarks mest ubehagelige film, synes jeg, det er tankevækkende at høre om hans ophav, tanker om livet og ikke mindst, hvilken mad der betyder noget for ham.

Jeg synes nødvendigvis, at det er selve gæsten i de pågældende episoder, der er altafgørende for mig. Jeg oplever nærmere, at det er de forskellige syn på livet der, bliver skildret, og hvad mad kan skabe af minder, samt hvordan måltider er med til at forme ens liv. For jeg har selv meget stærke minder omkring den mad der blev serveret hos min mormor og morfar. Får jeg de måltider den dag i dag, bliver jeg ført direkte tilbage til mine bedsteforældres spisebord.

Kort fortalt

DET SIDSTE MÅLTID er en podcast, jeg uden tvivl vil anbefale at vælge, når du begiver dig ned i podcast-buffeten.

Jeg havde den oplevelse, at jeg var sikret godt selskab, men det medførte også en mave, der knurrede, for det er svært ikke at blive sulten med de mange måltider.

Det er en podcast, jeg synes, sætter ens egne tankegryder i kog omkring livets ingredienser, og podcasten får mig ligeledes til at overveje, hvad mit sidste måltid skulle være, uden at det bliver sørgeligt. Så lyt til DET SIDSTE MÅLTID, som dit næste podcast-måltid.

DET SIDSTE MÅLTID kan bl.a. streames hos Podimo

Har du fået lyst til at lytte til DET SIDSTE MÅLTID, kan du bl.a. streame samtlige afsnit hos Podimo. 

Lige nu tilbyder Podimo alle nye brugere en gratis prøveperiode på 30 dage, hvor du frit kan lytte så meget, du har lyst uden beregning.