Spring til indhold

“Dahlgaards Tivoli Podcast”:

Dahlgaards Tivoli Podcast er en podcast, der dyrker den populære og omtalte dokumentarserie Dahlgaards Tivoli fra 1999. Det er en podcast, der underholder alle dem, der elsker serien, med legendariske lydklip, samtaler og betragtninger mellem dedikerede fans.

5/5

5

/5 stjerner

Tilgængelig hos: Podimo

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

Fandeme’ tak ska’ du ha’

Jeg vil indlede med at sige: ”Fandeme’ tak ska’ du ha’” til Pelle Lundberg for at lave en podcast til os, der knuselsker dokumentarserien Dahlgaards Tivoli fra 1999, og som ikke kan få nok af de legendariske citater fra Johnny Frandsen (”Fandeme’ tak ska’ du ha’”), Jan Lund (”Dem tre bøf”) og ikke mindst tivolikongen selv, Leif Dahlgaard (”Er den ikke flot? Hvis du ikke vil ha’eeen, så vil jeg ha’eeen”).

Hvis du har set Dahlgaards Tivoli og elsket det, så vil du formentlig også elske podcasten. Har du ikke set Dahlgaards Tivoli, så er det altså bare at komme i gang. Hele baduljen ligger på DR-TV og kan ses kvit og frit, så der er ingen undskyldninger for ikke at give dette mesterværk lidt opmærksomhed

Lyt hos Podimo – gratis i 30 dage

Dahlgaards Tivoli Podcast kan bl.a. streames hos podcast-tjenesten Podimo, hvor du lige nu kan oprette dig og få gratis adgang i 30 dage. 

Tryk på knappen herunder for at benytte dig af tilbuddet.

Detaljer om Dahlgaards Tivoli

Dahlgaards Tivoli Podcast består som udgangspunkt af otte episoder, der troligt indledes med jinglen fra dokumentarserien. Der er en podcastepisode for hvert afsnit, der er lavet af Dahlgaards Tivoli, og hver episode varer cirka en time. I disse episoder lægger en række dedikerede fans, heriblandt Nikolaj Stokholm, Jasper Ritz og skuespiller Jesper Groth, vej forbi Pelle Lundbergs studie til en omgang Dahlgaards Tivoli-nørderi på et plan, du ikke troede, var muligt.

I løbet af episoderne dykkes der ned i nævneværdige detaljer fra Dahlgaards Tivoli, samtidig med at gæsterne giver udtryk for, hvorfor de synes, at serien er så fantastisk, som de nu engang synes.

Herudover har podcasten en række episoder, der består af interviews med de personer, der medvirkede i dokumentarserien, såsom Leif himself, Jan, Johnny og Raymond Pedersen. Podcasten byder også på en episode, der zoomer ind på – ”De 10 bedste scener fra Dahlgårds Tivoli!” Som lyttere kommer vi også bag om dokumentarserien på helt tæt hold, da vi i en episode kan høre en fra produktionsholdet, fortælle om hvordan det var dagligt at følge tivoliet under optagelserne. Så det er altså en podcast, der virkelig går i dybden med Dahlgaards Tivoli, og der har den sin styrke.

Man skal nok have set Dahlgaards Tivoli

Jeg har set serien utallige gange og er dedikeret fan, jeg kan derfor følge med og nikke genkendende til enhver reference og scene, der bliver beskrevet, samt hvilke klip der afspilles. Derfor fungerer denne podcast rigtig godt til mig, men skulle man ikke have set serien og være i stand til at forstå referencerne, og deter bliver fremhævet, mister den nok noget værdi. Det er uden tvivl en nichepodcast, og podcasten er blot en forlystelse i det store Dahlgårds Tivoli-univers.

Jeg synes derfor også, det er svært at anmelde denne podcast, da jeg er meget farvet af min egen begejstring over dokumentarserien, og alt, der er forbundet med den. Ser jeg dog bort fra emnet og mit kendskab til programmet, men derimod har fokus på formatet, synes jeg det fungerer godt, at Pelle Lundberg har udvalgt en række klip fra udsendelsen, og hans gæster får lov til at kommentere på, hvad de tænker om de specifikke sekvenser fra dokumentarserien. Podcasten åbenbarer en masse detaljer i dokumentarserien jeg ikke havde bemærket ved første øjekast, da jeg så serien. Og det at lytte til en kronologisk gennemgang af de forskellige episoder kan give en følelse af at nyde en serie, man elsker, med et par rigtig, rigtig gode venner, der deler ens begejstring.

Kort fortalt

Dahlgaards Tivoli Podcast vil jeg anbefale til alle og enhver, der elsker dokumentarserien, eller i det mindste har set den.Jeg er i hvert fald godt underholdt, når jeg lytter til podcasten og bliver mindet om de eminente citater, der udspringer fra serien. Med denne podcast kan jeg og alle andre fans af serien blive del af et herligt fællesskab, der knuselsker en kultserie på et niveau, der nærmer sig det fanatiske.

Og der er vist kun en ting at sige til Pelle Lundberg for at have givet mig og mange muligheden for at blive del af dette herlige fællesskab, og det er: ”Fand’me tak ska’ du ha’.”

Dahlgaards Tivoli Podcast kan bl.a. streames hos Podimo

Har du fået lyst til at lytte til Dahlgaards Tivoli Podcast, kan du streame samtlige afsnit hos bl.a. Podimo. 

Lige nu tilbyder Podimo alle nye brugere en gratis prøveperiode på 30 dage, hvor du frit kan lytte så meget, du har lyst uden beregning.