Spring til indhold

Anmeldelse af
Chapter

Chapter er blevet en del af Saxo

Inden du forelsker dig i Chapter, og beslutter dig for at blive medlem, skal du vide, at bogforhandleren Saxo har opkøbt Chapter, som tidligere var ejet af bogforlaget Gyldendal.

I stedet for at køre Chapter videre som en selvstændig tjeneste, har Saxo besluttet sig for at slå lydbogsappen sammen med deres egen service, Saxo Premium, hvorfor det ikke længere er muligt at oprette sig hos Chapter. 

Vores vurdering:

0
3.6/5
Udvalg
3/5
Brugervenlighed
4/5
Ry hos forbrugerne
3/5
Variation i udvalg
3/5
Pris
5/5

Adgang til +100.000 titler

Skarp pris

Skabt af Gyldendal

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links

Grundig anmeldelse af Chapter

Chapter er en lyd- og e-bogs-app, der giver sine brugere adgang til mere end 100.000 forskellige titler. Servicen er oprindeligt skabt af Gyldendal, som indiskutabelt er et af Danmarks største forlag.

Selvom det er Gyldendal, der oprindeligt står bag Chapter, betyder dette ikke, at Chapter udelukkende lader brugerne tilgå titler udgivet af dette forlag. På Chapter finder brugerne nemlig titler fra en masse forskellige forlag.

Chapter byder på en række fine funktioner og elementer, når det handler om at inspirere brugerne til at kaste sig over nyt, spændende læsestof. 

I den sammenhæng er det værd at nævne, at du via Chapters app blandt andet kan finde anbefalinger fra Chapters redaktører samt har mulighed for at lade dig inspirere af en række forskellige forfattere.

Selvom 100.000 forskellige titler er rigtig mange bøger, så er Chapter faktisk på ingen måde den lydbogsservice, der leverer bedst, når det kommer til størrelsen på bogudvalget. 

Til gengæld er Chapter en af de lydbogsservices, der leverer bedst, når det kommer til prisen. Stort set ingen af konkurrenterne kan nemlig matche Chapters billigste abonnementsløsning.

Nemt at tilmelde sig

Det tager ikke mange minutter at tilmelde sig Chapters lydbogsservice. Faktisk skal du blot igennem to forskellige trin, og hverken første eller andet trin er synderligt krævende at overkomme.

I løbet af første trin skal du informere om dit navn, din mailadresse samt dit ønskede kodeord, mens du i andet trin skal indtaste dine kortoplysninger. 

“Jamen hvorfor skal jeg indtaste mine kortoplysninger, hvis Chapter forærer mig en gratis prøveperiode på 30 dage?” tænker du måske. 

Vi forstår godt tanken, men vi kan berolige dig med, at Chapter først trækker penge fra dit kort den dag, hvor din prøveperiode udløber, og de trækker naturligvis kun disse penge, sæt du vælger at fortsætte som medlem af Chapter efter prøveperioden.

En hovedårsag til, at du – til trods for at dine første 30 dage som medlem er gratis – skal indtaste dine kortoplysninger, er, at Chapter – via disse – kan sikre, at du ikke udnytter deres velvilje og gavmildhed ved blot at oprette en ny profil, så snart din prøveperiode udløber. Du vil nemlig kun kunne få 30 dages gratis prøveperiode per betalingskort, du tilknytter til en Chapter-konto.

Stort børneunivers

Chapter bør roses for deres sektion ‘Chapter Kids’, hvor de har samlet en hulens masse børnebøger, og vi skulle hilse og sige, at der både er noget for store og små børn i denne sektion.

Sektionen byder på lydbøger til enhver situation, så uanset om du og dine børn søger lidt underholdning til køreturen, et par bøger til læsetræning eller en spændende godnathistorie, vil ‘Chapter Kids’ kunne levere varen.

Fordele

Fin sektion til børn

Skarpe priser

30 dages gratis prøveperiode

Ingen binding

Har et stort forlag i ryggen

Nem tilmelding

Ulemper

Kun 20 timers lytning med det billigste abonnement

Ikke noget sublimt omdømme på Trustpilot

Hvad koster et abonnement?

I skrivende stund lader Chapter sine medlemmer vælge imellem tre forskellige abonnementsløsninger – nemlig ‘Light’, ‘Standard’ og ‘Premium.’

‘Light’ er den billigste model og koster blot 79 kroner pr. måned. Den store ulempe ved denne abonnementsløsning er dog, at du maksimalt kan lytte til 20 timers lydbog/lydbøger hver måned, og det er altså ikke atypisk, at én lydbog varer over ti timer, hvorfor den 20 timer vil være lige i underkanten for alle dem, der let kan konsumere mindst tre lydbøger månedligt. 

Derfor vælger mange da også før eller siden at opgradere til ‘Standard’. Med dette abonnement kan man nemlig lytte til lydbøger i hele 100 timer hver eneste måned, og det dækker de flestes behov. 

Ulempen ved ‘Standard’ er dog, at der – hvilket i øvrigt også gælder for ‘Light’ – maksimalt kan være en bruger på Chapter ad gangen. Ønsker du et Chapter-abonnement, der kan bruges ad flere samtidigt, skal du gå med enten ‘Premium’, som tillader to samtidige brugere. 

Herunder følger en prisoversigt for de forskellige abonnementsløsninger.

AbonnementPris pr. måned
Light79 kroner
Standard99 kroner
Premium149 kroner

Mange kategorier

Uanset om du elsker romantiske historier, spændende thrillere, velskrevne biografier eller noget helt fjerde, vil du kunne finde, hvad du søger hos Chapter. 

Denne lydbogsservice favner nemlig bredt i sit repertoire af bøger, og du vil derfor via denne service kunne finde en masse spændende bøger inden for blandt andet følgende kategorier:

  • Erotik
  • Romantik
  • Faglitteratur
  • Ungdom
  • Personlig udvikling
  • Fantasy
  • Digte
  • Klassikere.

Apps til både Apple- og Android-enheder

Chapter har både udviklet en app til Apple-enheder og en app til Android-enheder.

I skrivende stund er disse apps desværre ikke helt perfekte, hvad angår funktionalitet, hvilket blandt andet afspejles i den samlede karakter, som Chapters app har fået i Apple Store. 

I skrivende stund lyder denne karakter nemlig på 3,3 ud af 5 stjerner.

Denne karakter er på ingen måde katastrofal, men hvorom alting er, er det dog en karakter, der antyder, at noget kan forbedres, og hvis man læser et par anmeldelser, vil man erfare, at brugerne blandt andet efterlyser en bedre søgefunktion, mulighed for at få overblik over kapitler samt mulighed for at skifte mellem disse.

Appen forbedres løbende, så det kan sagtens være, at Chapter er kommet nogle af ovenstående problemer til livs, når du læser det her. 

Hvis de endnu ikke har udbedret vækstpunkterne, sker det nok før eller siden, da folkene bag Chapter jo naturligvis er interesserede i at gøre tingene så godt som muligt.

Sløj score på Trustpilot

Kigger man på Chapters Trustpilot, bliver man ikke blæst bagover på nogen måde. 

I skrivende stund har Chapter nemlig blot opnået en gennemsnitlig karakter på 2,6 ud af 5 stjerner baseret på 237 anmeldelser, hvilket er en score, som Trustpilot betegner som ‘under middel’.

I skrivende stund har 23 % af de forbrugere, der anmeldt Chapter på Trustpilot, kvitteret med fem stjerner, mens hele 47 % kun har givet én stjerne.

Hvad roses Chapter for?

Isolerer man de mest positive anmeldelser, vil man se, at Chapter ofte roses for at have kreeret en fin app, at byde på et fint udvalg samt at have en venlig og hjælpsom kundeserviceafdeling.

Hvad kritiseres Chapter for?

Isolerer man i stedet de negative anmeldelser, vil man opleve, at de kritikpunkter, der gentages af flest negativt stemte forbrugere, vedrører drillende funktionalitet i appen, at man ikke kan hente appen, hvis ikke man bor i Danmark, og at udvalget er en smule skrabet i forhold til hos nogle af konkurrenterne.  

Opsummering

Bag Chapter står det velrenommerede, store forlag Gyldendal, og derfor kunne man frygte, at servicens brugere kun kunne tilgå bøger udgivet af netop dette forlag, men det er heldigvis ikke tilfældet. 

Chapter præsenterer sine brugere for et udvalg, der tæller mere end 100.000 titler fra en masse forskellige forlag, og der kommer hele tiden flere og flere titler til.

100.000 titler er bestemt et hæderligt antal, men vi må dog erkende, at nogle af konkurrenterne præsenterer deres medlemmer for et endnu større udvalg af bøger. Til gengæld er det de færreste af konkurrenterne, der kan matche Chapters abonnementspriser.  

Uanset om du måtte eje en Apple- eller Android-telefon, vil du kunne hente en Chapter-app til din telefon. Appen er egentlig ganske brugervenlig, men lider desværre af en række børnesygdomme, som den forhåbentlig kureres for med tiden.

Hvis Chapter får bugt med appens vækstpunkter, bliver Chapter indiskutabelt en rigtig stærk spiller på det danske lydbogsmarked, men i skrivende stund vil vi sige, at et par af konkurrenterne har et lille forspring. Dette kan dog sagtens ændre sig i fremtiden.