“Den Hvide Dame”:
Kasper Le Fevre og Trine Gadeberg fører dig gennem historien om gamle herregårde og slotte, og ikke mindst om de spøgelser, der bor der. Det bliver fortalt med indlevelse, dramatisering og stærke lydeffekter. Det gør denne podcast utroligt fængende og spændende samtidigt med, at fortællingerne får det til at løbe koldt ned ad ryggen på en. Tilmed vækker Den Hvide Dame interesse for at besøge de herregårde og slotte, som de fortæller om.
4
/5 stjerner
Tilgængelig hos: Podimo
Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.
I podcasten Den Hvide Dame bliver vi i selskab med Trine Gadeberg og Kasper Le Fevre taget med på en tidsrejse gennem samtlige slotte og herregårde, lige fra bygningernes oprindelse og frem til i dag. Hertil følger fortællinger, frit fortolket, om de spøgelser, genfærd og sagn, der hjemsøger de historiske bygninger.
Er du hjemsøgt af historien bag herregårde og slotte? Og er du draget af skrøner? Så er Den Hvide Dame et godt bud på den næste podcast, du skal give dig i kast med – hvis du tør – for der er lagt i kakkelovnen til uhygge!
Lyt hos Podimo – gratis i 7 dage
Den Hvide Dame kan bl.a. streames hos podcast-tjenesten Podimo, hvor du lige nu kan oprette dig og få gratis adgang i 7 dage.
Tryk på knappen herunder for at benytte dig af tilbuddet.
Fra historiebøger til spøgelseshistorier
Podcasten starter trofast ud med en melodisk jingle, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på en, og med en varm velkomst fra Trine og Kasper. De lægger ud med at informere om afsnittets destination, kridter slottenes og herregårdenes historier op og lader os slutte af med gåsehud fra spøgelseshistorierne. Kasper lægger oftest ud med at grave ned i historiebøgerne og orientere lytterne om, hvad der ligger til grund for de historiske bygninger. Trine tager sig derefter kærligt af de spøgelser og genfærd, der bor der.
Den Hvide Dame består af 42 episoder, som du kan kaste dig over. I løbet af de 42 afsnit kan du blandt andet høre Trine og Kasper fortælle historien bag herregården Gammel Estrup i Midtjylland, Aarhus Domkirke og de spøgelser, der bor der. Vi bliver også taget med på en rejse uden for Danmarks grænser med beretninger om Tower of London.
Den Hvide Dame er nem at give sig i kast med, da det ikke er nødvendigt at lytte til afsnittene kronologisk. Du kan sagtens komme bag de tykke murer på de slotte og herregårde, du synes er et besøg værd, uden at besøge dem alle. Måske vil du blive inspireret til at drage ud i det ganske land og besøge diverse historiske bygninger. Måske endda gå på jagt efter spøgelserne og genfærdene, der hører til der. Jeg kan i hvert fald ikke lade være med at blive nysgerrig samt inspireret til at besøge nogle af herregårdene og slottene, som de fremhæver. For når Kasper giver indsigt i den historiske del, så synes jeg er klædt på til et besøg, som var det en gratis guidet tur. Når de fortæller om de flotte gobeliner på Gammel Estrup, bliver jeg nysgerrig på, hvordan de egentligt ser ud. Og når de tilmed fortæller om, at de bevæger sig, ja, så skal jeg da finde ud af, om det er rigtig!
Eminente lydeffekter
Jeg synes ikke, det er til at komme uden om, at Kasper Le Fevre har en fortællerstemme-og teknik, der gør historierne fængende. Ved hjælp af sin varierede stemmeføring samt sine eminente skuespiller-egenskaber, der gør, han kan spille forskellige roller, formår han gang på gang at tilføre historierne liv og sjæl, hvilket bevirker, at man som lytter jævnligt opsluges og forsvinder ind i podcastens univers. Hans fortællinger ledsages af lydeffekter fra blandt andet sværd, skrig og råb, hvilket bevirker at historierne bliver levende. Det har i hvert fald den effekt på mig, at min fantasi bliver sat i gang.
Hjemsøgt af historisk interesse
Den Hvide Dame fordrer nok til, at man til tider må være hjemsøgt af en vis historisk interesse, for lige så meget, som det er underholdning i form af sagn, er det også beretninger om begivenheder, som du kan finde i historiebøgerne. Det er heller ikke til at komme uden om årstal og historiske personer.
Er du ikke hjemsøgt af historie, så fortvivl ej; du kan godt give podcasten en chance alligevel. Den historiske del bliver nemlig remlagt på en letfordøjelig og levende måde, hvilket medvirker til at gøre den underholdende. Og jeg vil klart anbefale, at du ikke spoler den historiske del over, da den er portåbner til herregårde og slotte, hvor genfærd og spøgelser holder til.
Kort fortalt
Den Hvide Dame er en podcast, der kan gøre dig klogere på historie, spøgelser og genfærd. Det er en podcast, jeg uden tvivl vil anbefale at lytte til. Fortællinger om herregårde og slotte, og ikke mindst spøgelserne der bor der, bliver fortalt af Trine og Kasper, med detaljen for øje. Med lydeffekter der får det det til at løbe mig koldt ned ad ryggen, og en nysgerrighed på de historiske bygninger. Og det gjorde, at jeg havde svært ved ikke at lade Den Hvide Dame hjemsøge mig. Jeg måtte bare lytte til endnu et afsnit, og sådan hjemsøgte podcasten mig, indtil jeg var færdig med samtlige episoder. Og den vender jævnligt tilbage til mig.
Hører du denne podcast, skal du dog være forberedt på, at Den Hvide Dame formentligt, også vil hjemsøge dig.
Den Hvide Dame kan streames hos Podimo
Har du fået lyst til at lytte til Den Hvide Dame, kan du bl.a. streame samtlige afsnit hos Podimo.
Lige nu tilbyder Podimo alle nye brugere en gratis prøveperiode på 7 dage, hvor du frit kan lytte så meget, du har lyst uden beregning.