Spring til indhold

“Flyvende tallerken”:

Via forskellige eksperter, fagfolk, førstehåndsvidner, relevante dokumenter og deslige forsøger journalist Frederik Dirks Gottlieb og professor i astrofysik Anja C. Andersen at komme tættere på svarene på en række af livets helt store spørgsmål såsom “er vi alene i universet?” og “har udenjordiske væsener måske allerede besøgt os?” 
Når Frederik og Anja graver efter svar, er det sommetider skræmmende, hvad de finder, andre gange underfundigt, og atter andre gange tankevækkende. Evigt og altid er det dog både hamrende spændende og interessant at følge de to – og deres efterhånden trofaste hjælpere – belyse UFO-området fra alle tænkelige vinkler.

4/5

4

/5 stjerner

Flyvende tallerken - anmeldelse

Tilgængelig hos: Podimo

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

Den amerikanske astronom Carl Sagan sagde engang: “Ekstraordinære påstande kræver ekstraordinært bevis.” 

Dette citat gentages hyppigt i Flyvende tallerken, hvor journalist Frederik Dirks Gottlieb og astrofysiker Anja C. Andersen dykker ned i UFO-emnet. 

Selvom Frederik og Anja endnu ikke er stødt på noget ekstraordinært bevis for, at vi har haft besøg af fremmede væsener her på Jorden, støder vi i podcasten på så mange vidneberetninger, interessante dokumenter og fascinerende analyser, at man ikke kan andet end at blive mere åben over for tanken, end inden man gav sig i kast med at lytte. 

Stigmatiseret interessefelt

I mange år har UFO-området været et ganske sprængfarligt og stigmatiseret felt, som de fleste journalister ikke har turdet røre med en ildtang.

Det er vist heller ikke helt forkert at hævde, at der – i mange år og indtil for ganske nyligt – har været konsensus om, at det der med at tro på UFO’er var forbeholdt særlinge og sølvpapirshatte. 

I løbet af den seneste årrække har vi dog oplevet et skift på den front, hvilket i høj grad skyldes de lækkede UFO-videoer, som Pentagon for længst har bekræftet ægtheden af, og de afledte effekter heraf.

Selvom Pentagon har bekræftet ægtheden af en række lækkede og meget mystiske videoer af UFO’er, og højtstående embedsmænd samt militærfolk har fortalt nogle ekstremt vilde UFO-relaterede historier, kommer vi dog ikke udenom, at UFO-området som helhed stadigvæk tiltrækker en vis mængde tosser, hvorfor mange UFO-beretninger endnu den dag i dag stammer fra mindre troværdige kilder, lige så vel som vi stadigvæk ser hyppige eksempler på, at der udgives manipulerende billed- og videomateriale relateret til UFO-området.

Hjælper lytteren med at skelne skidt fra kanel

Ovenstående bevirker, at UFO-feltet er ekstremt uigennemskueligt og svært at navigere i, for hvad er sandt, og hvad er ren og skær bedrag?

Dette hjælper Flyvende tallerken lytteren med at hitte rede i, og dette fortjener podcasten i den grad ros for. 

Med Flyvende tallerken er det åbenlyst, at man ikke bare jagter den bedste og mest sensationelle historie, men derimod jagter man sandheden.

Dette kommer blandt andet til udtryk via en dejligt kildekritisk tilgang, og selvom ankervært Frederik Dirks Gottlieb sommetider lader sig rive en smule med i begejstring, forsøger både han og Anja C. Andersen at gå åbent, men kritisk til spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt, at fremmede væsener allerede har besøgt os.

Lyt hos Podimo – gratis i 7 dage

Flyvende Tallerken kan streames hos podcast-tjenesten Podimo, hvor du lige nu kan oprette dig og få gratis adgang i 7 dage. 

Tryk på knappen herunder for at benytte dig af tilbuddet.

Fedt med en videnskabelig dimension

Flyvende tallerken udmærker sig på flere forskellige områder; et er disse, at podcasten hyppigt inddrager forskere og ekspertkilder, når diverse UFO-relaterede spørgsmål skal belyses. 

Inddragelsen af forskere og eksperter gør, at podcasten til tider bliver effektiv og underholdende vidensformidling, og det er super fedt. 

Personligt har jeg lært en hel del om kvantefysik, naturlovene, tid samt astronomi ved at lytte til podcasten, og når det kommer til at formidle viden, skal særligt Anja C. Andersen have ros.

Gang på gang excellerer hun nemlig i at formidle kompleks viden og komplekse videnskabelige teorier i et sprog og på en måde, så selv jeg – der ikke har beskæftiget mig fagligt med fysik siden gymnasiet, og som dengang – for at sige det pænt – ikke var min lærers yndlingselev – i brede træk forstår budskaberne. 

Ligeledes er det hamrende fedt, at podcasten inddrager fagpersoner, når UFO-relaterede data skal analyseres og vurderes. Et godt eksempel herpå er i forhold til de tre lækkede UFO-videoer. 

Når jeg ser disse videoer, får jeg – hånden på hjertet – ikke alverden ud af det. Jeg er nemlig ikke vant til at se optagelser som disse, så jeg aner ikke, hvad jeg skal kigge efter, eller hvorfor videoerne skulle være spektakulære. 

Det ved piloter og radaroperatører til gengæld, hvorfor det er både interessant, fascinerende og en lille smule skræmmende at høre tidligere jægerpilot Søren Sørensen samt tidligere radar-operatør i flyvevåbnet Karsten Marrup dissekere videoerne og åbenbare, hvorfor disse er så ekstraordinære og interessante, som tilfældet er. 

Meget velproduceret

Flyvende tallerken er en DR-podcast, og et særtræk, der gør sig gældende for mange DR-podcasts, er, at disse er yderst velproducerede, og her er Flyvende tallerken heldigvis ingen undtagelse. 

Klipningen og ‘fades’ er altid lige i skabet, og når Selina Gins stemningsfyldte musik afrunder en episode, bringes man i en helt særegen stemning. 

Hårene rejser sig, gåsehuden titter frem på armene, og en storladen tanke om, at vi ikke er alene, føles pludselig ikke så fjern. 

Ikke samtlige afsnit er lige interessante

Skal Flyvende tallerken fortsat holde momentum i de kommende sæsoner og forblive interessant, er podcasten afhængig af, at der fortsat kommer afsløringer og nye informationer relateret til UFO-feltet.

I nogle perioder sker der hulens meget interessant på dette område, mens andre perioder lidt er præget af dødvande. Sådan har det været indtil nu, og sådan bliver for sikkert også fremover. 

Selvom folkene bag Flyvende tallerken er kreative og dygtige til at finde interessante emner, er det – af ovenstående årsager – desværre ikke alle episoder, der er lige interessante. 

Mange prominente gæster

Umiddelbart er der ingen danske medier, der har formået lande interviews med flere prominente navne inden for UFO-verdenen, end Flyvende tallerken har. Sommetider fornemmer man da også, at Frederik må knibe sig selv i armen over, hvor store UFO-kanoner han har fået lov at interviewe.

Det er super fedt, at det er lykkedes formatet at lande så mange interessante interviewaftaler, som tilfældet er, og heldigvis gør Frederik og Anja altid sit hjemmearbejde grundigt, hvorfor de på ingen måde spilder interview-personernes tid. Tværtimod lykkes det gang på gang for Frederik og Anja at lave yderst interessante og udbytterige interviews.

Kort fortalt

Hvis du altid har været draget af spørgsmål som “er vi mon alene i universet?” og “er det sandsynligt, at vi får besøg af væsener fra andre planeter?” så vil du elske Flyvende tallerken.

Både Frederik og Anja er herligt selskab, og det er både interessant, spændende og til tider lidt skræmmende at følge deres bestræbelser på at finde svar på de mange ubesvarede spørgsmål relateret til UFO-feltet.

Flyvende tallerken tager UFO’er så seriøst, som emnet fortjener, og det er herligt befriende at høre feltet belyst kritisk, videnskabeligt og journalistisk. 

At ankervært Frederik i korte momenter lader sig rive lidt for meget med og i korte momenter glemmer sin journalistiske integritet, skal han ikke høre et ondt ord for. Det er nemlig svært helt at holde sig i skindet med tanke på, hvilke informationer der kommet frem de seneste år, og hvor vilde ting nogle af podcastens kilder – som må betegnes som værende yderst troværdige – ytrer i løbet af podcasten. 

På nuværende tidspunkt mangler vi dog stadigvæk de ekstraordinære beviser, der underbygger nogle af de ekstraordinære påstande, som undervejs præsenteres i podcasten. Om vi nogensinde får de beviser, er svært at sige. Som fast lytter af Flyvende tallerken vil det dog ikke chokere mig, hvis vi inden for de næste ti år præsenteres for afsløringer af en kaliber, der ryster vores verdensopfattelse godt og grundigt.

Flyvende tallerken kan streames hos Podimo

Har du fået lyst til at lytte til Flyvende tallerken, kan du streame samtlige afsnit hos Podimo. 

Lige nu tilbyder Podimo alle nye brugere en gratis prøveperiode på 7 dage, hvor du frit kan lytte så meget, du har lyst uden beregning.